- Foto: Stella Picture & Instagram/Josefinlustig

Allt om Mikael Lustig: Fru, barn, längd och landskamper

Mikael Lustig spelade i det svenska fotbollslandslaget i 13 år. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om fotbollsproffset.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Mikael Lustig ålder – hur gammal är han?

Mikael Lustig föddes den 13 december 1986. Han fyller 38 år 2024.

Hur många landskamper spelade Mikael Lustig?

Mikael Lustig spelade i det svenska landslaget i 13 år och och totalt blev det 94 landskamper innan han 2021 bestämde sig för att avsluta landslagskarriären. 

– Att ta på sig sverigetröjan och sjunga nationalsången med min familj på läktaren, att få vinna och göra svenska folket stolta, det är det största jag varit med som fotbollsspelare. Jag vill tacka Lasse Lagerbäck, Erik Hamrén och Janne Andersson för att jag fått förtroendet, men också alla ledare och spelare som jag fått dela både glädje och sorg med genom alla år. Tack vare alla ledare och lagkamrater har tiden i landslaget varit en mycket lycklig tid för mig, sa han till Svensk Fotboll 2021.

MISSA INTE: Allt om Vincent Ibrahimovic: Ålder, pappan och fotbollen

Spelade Mikael Lustig i AIK?

Mikael Lustig har spelat i landslaget, varit utlandsproffs i skotska Celtic och belgiska Gent, och spelat i Allsvenska AIK. Lustig flyttade hem och började spela i AIK 2020. Men efter säsongen 2022 valde han att avsluta karriären. 

Sedan dess har fotbollsfansen kunnat se honom som expert i Cmore när Champions League har gått av stapeln. 2024 kommer han vara studio-expert under EM i Tyskland. Även Siavoush Fallahi, Albin Ekdal och Vicki Blommé kommer att finnas på plats i studion.

MISSA INTE: Allt om Vicki Blommé: Partner, barn, familj och fotbolls-EM 2024

Mikael Lustig spelade i AIK 2020 till 2022. Foto: Johan Nilsson/TT

Mikael Lustig lön – hur mycket tjänar han?

Det är många som undrar hur mycket Mikael Lustig tjänar. De senaste uppgifterna om Lustigs lön kommer från Fotboll Direkt 2020 när Mikael Lustig bytte klubb till AIK. Då fick han en signingbonus värd 900 000 kronor, och en månadslön på 3 000 kronor.

LÄS MER: Daniel Ståhls miljoner – så mycket tjänar diskusstjärnan

Mikael Lustig fru – är han gift?

Mikael Lustig är gift med influencern och inredningsdesignern Josefin Lustig. Paret träffades genom gemensamma vänner och gifte sig 2013.

Josefin Lustig har varit med i TV4:s realityserie "Playmakers" där tittarna får följa med partners till idrottsstjärnor.

– Det bästa med att Mikael spelar fotboll är att vi får testa på att bo i olika länder. Det hade man nog inte gjort annars. Vi kan hamna i vilket land som helst och det är ett spännande liv, sa hon till Aftonbladet 2012.

MISSA INTE: Allt om John Guidetti: Fru, längd och lön

Har Mikael Lustig barn?

Mikael Lustig och hans fru Josefin Lustig har barnen Lucia och Lexie tillsammans.

Bor Mikael Lustig i Västerås?

Det stämmer att Mikael Lustig och hans familj bor i Västerås. Där arbetar han med spelutveckling för Västerås SK fotboll. Men hur framtiden i fotbollen ser ut är oviss.

– Att vara involverad i en klubb och ett fotbollslag det är där man känner att man bottnar och kan bidra. Det är absolut en möjlighet, men som huvudtränare vet jag inte, har han sagt till Aftonbladet.

MISSA INTE: Så lever Zlatans föräldrar i dag

Mikael Lustig längd – hur lång är han?

Det är många som undrar hur lång Mikael Lustig är. Enligt Fotboll Transfers är han 189 centimeter lång.

Har Mikael Lustig Instagram?

Mikael Lustig heter @mikaellustig på Instagram där han har 164 000 följare. 

/