Engelska rugbylandslaget
Engelska rugbylandslaget - Foto: STELLA Pictures / PA

Skarp kritik mot landslagsspelarnas lättklädda bild

I ett försök att ​främja kroppspositivitet så har spelare från det engelska rugbylandslaget ställt upp i en reklamkampanj. Detta har väckt starka reaktioner från flera olika håll.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Spelare från det engelska rugbylandslaget har valt att göra en reklamkampanj tillsammans med underklädersföretaget Bluebella. Detta på grund av mängden tjejer som slutar idrotta. Enligt siffror till Women in Sport så slutar 64% av tjejer med idrott innan deras 16-årsdag. 

Rugbyspelarna som medverkar i kampanjen är Jasmine Joyce, Celia Quansah och Ellie Boatman. Kampanjen går under namnet #StrongIsBeautiful.

I samband med kampanjen så har en av spelarna, Celia Quansah, blivit intervjuad av The Standard:

– En av de största utmaningarna i damernas rugby är uppfattningen att du inte kan vara feminin och spela rugby. Det hör vi ofta. Folk älskar att säga att kvinnor inte ska spela rugby eller du är för söt för att spela rugby och massa liknande som inte är sant, säger Quansah.

LÄS MER: Här utbryter ett helt otroligt slagsmål mellan rugbylagen

Nu får man möta kritik

Det är Polly Hudson på engelska Mirror som uttrycker sig kritiskt:

– Dessa ambitiösa kvinnor kan omöjligt bli hyllade bara för att de är starka. Så få inte panik, de är också snygga! Här är de i sina trosor och väntar bara på att du ska objektifiera dem. Extra bonus: du kan nu också kommentera exakt vad du gillar eller inte gillar med deras kroppar, och hur man tycker dom ser ut i dessa underkläder.

Hon menar också att det är ironiskt att syftet med kampanjen är att få unga tjejer att fortsätta idrotta när den största anledningen till att man slutar är på grund av rädsla över att bli dömd och avsaknad av självförtroende.

Se de omtalade bilderna nedan:

LÄS MER: Här händer det som absolut inte får ske – fick sy elva stygn

LÄS MER: Skulle tagga till inför matchen – bröt lagkompisens näsa

LÄS MER: Är det här den värsta tacklingen någonsin?