UFC intar den kinesiska marknaden

Nytt teveavtal starten för UFC-expansion i öst.


En framtida UFC-gala i Kina är kanske inte så långt borta som man tror. Speciellt inte efter att UFC i dag presenterat ett teveavtal med det kinesiska företaget, Inner Mongolia Television, NMTV.

För första gången i Kinesisk tv

NMTV finns i dag tillgängligt i 60 miljoner hushåll och beräknas kunna nå 240 miljoner kineser.

– Självklart är Kina en enorm marknad för oss och kineserna förstår antagligen det här med kampsport bättre än någon annan i världen. Det är inte något snack om att UFC-program kommer att bli uppskattade i Kina och bli en stor hit för NMTV, säger UFC-bossen Dana White.

Ingen livesändning av galor

NMTV kommer att sända upp till 16 timmar UFC-program per månad. De program som man säkert kommer att visa är: The Ultimate Fighter, UFC Unleashed och UFC All Access, alla textade på respektive provins språk

Det finns också en möjlighet för NMTV att eftersända de amerikanska PPV-sändningarna. Men kineserna får alltså ännu inget tillfälle att se UFC live. Något som kanske kan ha att göra med rädslan för piratströmmar och annan olaglig kopiering.

Tv-avtalet med NMTV kan ses som ett led i en allt aggressivare marknadsföring av UFC i Asien. Nu återstår bara att se vem som blir den förste kinesiske fightern i oktagonen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!