Cro Cop lämnar UFC

UFC-bossen Dana White gav Mirko "Cro Cop" Filipovic en unik chans – i dag ångrar han det.


Bara några timmar efter att Filipovic slagit ut Mustapha Al-TurkUFC 99 berättade han för Dana White att han skrivit på ett kontrakt med den japanska promotion-organisationen Dream.

White blev förbannad.

– Är inte det en ”dirty fucking thing to do?” Det var första gången i organisationens historia jag kom överens om ett kontrakt över telefon. Han lovade att han skulle skriva på ett trefighterskontrakt och ”he fucked me”, sa Dana White till Yahoo Sports efter han fått reda på Filipovics nya planer.

De senaste nio åren har ingen UFC-fighter fått ett kontrakt på endast en match. UFC vill knyta till sig folk för minst tre matcher, vilket bland annat har varit en av anledningarna till att världens främste fighter, ryssen Fedor Emelianenko, inte skrivit på för organisationen.

Dana White igen.

– Han (Filipovic) matade mig med massa skitsnack om att han ville försöka ta titeln. Han tackade nej till varenda jävla fighter jag erbjöd honom. Han petade inte bara Al-Turk i ögat, utan mig också.

Mirko ”Cro Cop” Filipovic har ännu inte bemött kritiken från Dana White. Klart är iallafall att han med största säkerhet aldrig kommer att fightas i UFC igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!