Dödsstörtning på travbana

Hingsten Kelly Frontline dödstörtade på Jägersro på tisdagskvällen.


Den sexårige hingsten Kelly Frontline dödstörtade i sjunde loppet på Jägersro på tisdagskvällen.

Han låg bakom ledande Monticello Avenue när han började vingla 1400 meter från mål. 100 meter senare i banan stöp hästen.

Ett par bakomvarande ekipage, Jarmani med Jenny J Karlsson och Good and Bad med Jörgen Sjunnesson, hann inte styra undan den dödsstörtande Kelly Frontline.

Hästar och kuskar kastades runt i luften.

Kelly Frontline blev liggande orörlig efter den brutala olyckan - drabbad av hjärtstillestånd.

Kusken, Patrik Sjöberg, fördes till sjukhuset med en skadad axel. Och Jenny J Karlsson, som klagade över ömmande ljumskar, fördes också till sjukhuset för kontroll. Jörgen Sjunnesson klarade sig dock oskadd.

Jarmani skenade hem till stallet, medan Good and Bad kom loss först efter några minuter, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.