Gay och Powell gör upp på DN-galan

Usain Bolts största konkurrenter tävlar i Stockholm.


Stjärnorna har landat i Stockholm. På fredag kväll gör friidrottsvärlden upp i DN-galan. En av de sista tävlingarna innan VM i Berlin inleds.

Inför galan ville alla få en bit av stjärnorna.

Likt flugor kring sockerbitar svärmade journalister, teveteam och fotografer med överstora objekt runt Tyson Gay, Jeremy Wariner och Asafa Powell.

Noterbart från presskonferensen är att de flesta idrottare på plats var kortare i verkligheten än på teve. Och Jeremy Wariner var påtagligt mer vindögd än man kunnat ana. Kanske därför han bär solglasögon i loppen?

Alhaji Jeng, Sveriges stavhopp-hopp såg taggad ut. Med en torso utöver det vanliga gled han in bland pressfolket.

Han har målet med DM-galan klart för sig.

– Årsbästa, först och främst. Sen får vi se. Det har funkat bra på träning. kroppen känns bra. Nu vill jag ta ett steg till innan VM.

Amerikanska 400-meterslöparen Jeremy Wariner berättade att han inte ändrat på så mycket i sin träning. Men på tävlingarna i London förra helgen fungerade inte mycket för honom.

För många är DN-galan den sista stora tävlingen innan VM, årets höjdpunkt. Formen ska vara toppad om två veckor. Därför är galan viktig för formbesked.

100-meterslöparen Asafa Powell klev in bland journalisterna med stor pondus, iklädd en t-shirt med texten "Jump Man".

Powell tonade ned betydelsen av sitt framträdande i London förra helgen.

– I London var jag trött. Försökte komma i form.

Powell har alltid sprungit bra i Stockholm. Han vann förra året men har unde 2009 "bara" gjort 9,88 i år.

Asafa Powells duell mot Tyson Gay är galans stora händelse.

Med 9,77 är amerikanen Gay snabbast på 100 meter i år. Det är personligt rekord så amerikanen tycks vara i form. Tiden är två hundradelar snabbare än världsrekordhållaren Usain Bolts säsongsbästa.

Med den andre som sparringpartner kan kanske Gay eller Powell knäcka jamaicanen Bolt som var så överlägsen under OS i Peking.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!