Blanka Vlasic hoppade 2,08 i Zagreb

25-åriga kroatiskan vädrar världsrekord efter tangeringsförsök under GP-tävlingarna.


ZAGREB. Närmast ohotade kroatiskan Blanka Vlasic tog höjden 2,08 i GP-tävlingarna i Zagreb i måndags. Det är endast Stefka Kostadinova från Bulgarien som har hoppat högre på damsidan. Kostadinova satte sitt rekord för 22 år sedan i VM i Rom.

Vlasic, som nyligen vann VM-guld i Berlin, försökte tangera rekordet men misslyckades trots hemmapublikens stöd.

– Jag har gott om tid att hoppa högre, säger 25-åriga Vlasic, enligt SVT.

– Det var perfekta förhållanden och en fantastisk publik. Just nu njuter jag bara, säger hon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.