Söndag 16 Maj
Stockholm

Nazifightern

Har ett hakkors tatuerat på axeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den finske MMA-fightern Toni Valtonens nazisttatueringar har inte direkt varit någon hemlighet, utan tvärtom, varit väl synliga under flera av hans fighter.

Förutom ett hakkors i en röd flagga på den högra axeln har Valtonen texten “White Pride” tatuerat över sitt skulderparti.

Valtonen har de senaste åren representerat Team Finland i M-1 Globals MMA-liga och då haft en svart tejpbit på axeln för att dölja hakkorset.

Men nu har finnen hamnat i blåsväder sedan tejpen på axeln fallit av under en fight som sändes på den amerikanska tevekanalen HDNet.

En uppmärksam tittare märkte detta och skrev in till kanalens MMA-show, Inside MMA, som tog upp incidenten och visade upp bilderna på Valtonens tatueringar.

Den holländska promotionorganisationen M-1 Global har i ett uttalande förklarat att Valtonen inte får tävla med den här tatueringen synlig och att organisationen är ledsen för att tejpen som skulle dölja den föll av under matchen.

Valtonen själv har genom M-1 Global låtit hälsa att han hade en “galen och rebellisk ungdom och att han inte är stolt över tatueringarna och önskar att han aldrig gjort dem”.

Inside MMA om Toni Valtonen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela