Dream 11: Resultat och video

Aoki och Bibiano nya mästare.


Yokohama, Japan. Det blev en tung kväll för nordens stolthet i MMA-världen, norrmannen Joachim Hansen. Med bara tio sekunder kvar av den andra och sista ronden tvingades han ge upp efter att det japanska grapplingesset, Shinya Aoki, satt ett tajt armlås.

Därmed förlorade Hansen Dreams lättviktsbälte. Samma bälte som han vann i fjol efter att ha slagit ut Aoki i finalen av Dreams lättvikts-GP.

Tisdagens fight var den tredje mellan de båda och Aoki har nu ett upp på Hansen, som var märkbart frustrerad i matchen. Aoki var som ett plåster på Hansen och kontrollerade norrmannen, men utan att allvarligt hota med något avslut. Det var istället Hansen som var aktiv från rygg, slog och försökte gå på lås.

I mitten av en första ronden träffade Hansen Aoki med en spark i skrevet och två uppsparkar i huvudet. Domaren bröt och en skakad Aoki fick tid att återhämta sig. Efter timeouten fortsatte fighten som tidigare, med Aoki i kontroll och Hansen aktiv på rygg. Norrmannen hade bland annat ett bra armlåsförsök innan rondvilan.

Rond två fortsatte i samma stil innan Aoki i slutet mountade Hansen, bytte position och fångade norrmannens arm. Hansen tvingades klappa och Aoki fick dra på sig lättviktsbältet.

Bibiano bäste fjäderviktare.

Under Dream 11 avgjordes också organisationens fjädervikts-GP. I den ena semifinalen gjorde brassen Bibiano Fernandes processen kort med det amerikanska kraftpaketet och favoriten i turneringen, Joe Warren. Bibiano hoppade guard och satt ett armlås och domaren gick in och bröt efter endast 43 sekunder.

I finalen mötte Bibiano japanen Hiroyuki Takaya, som hade en betydligt tuffare semifinal med sig in i ringen.

Finalen blev en relativt jämn historia där både Bibiano och Takaya gav och tog. Matchen gick tiden ut och Bibiano vann på delat domslut.

Sokoudjou och Minowa till final i Super Hulk-turneringen.

Kvällens konstigaste matchningar fick vi se i semifinalerna i Dreams Super Hulk-turnering. En turnering där kroppshydda rankas högre än färdigheter.

Kvällens freakfight nummer ett hölls mellan Hong Man Choi, en 218 centimeter lång och 148 kilo tung sydkorean, och Ikuhisa Minowa, en 175 centimeter lång och 87 kilo tung japan.

Efter en relativt händelsefattig förstarond lyckades den mindre Minowa fånga ett av jättens ben och avsluta med sitt favoritlås, en heel hook.

I turneringens andra semifinal mellan Rameau Thierry Sokoudjou och Bob Sapp tog Sokoudjou, som väntat, en promenadseger och slog ut Sapp en och en halv minut in i den första ronden.

Två stjärnor serverades vinster.

I kvällens två superfighter lekte MMA-legenden Kazushi Sakuraba och lättviktsstjärnan Tatsuya Kawajiri med sina motståndare och båda kunde plocka hem bekväma segrar i den första ronden.

Dream 11 Resultat:

-Bibiano Fernandes besegrade Hiroyuki Takaya via delat domslut (2-1), R2

-Shinya Aoki besegrade Joachim Hansen via Submission (Armbar), R2

-Kazushi Sakuraba besegrade Rubin Williams via Submission (Kimura) 2:53, R1

-Tatsuya Kawajiri besegrade. Melchor Manibusan via TKO (Slag) 3:47, R1

-Rameau Thierry Sokoudjou besegrade Bob Sapp via TKO (Slag) 1:31, R1

-Ikuhisa Minowa besegrade Hong Man Choi via Submission (Heel Hook) 1:28, R2

-Bibiano Fernandes besegrade Joe Warren via Submission (Armlås) 0:43, R1

-Hiroyuki Takaya besegrade Hideo Tokoro via TKO (Slag) 0:31, R2

-Kazuyuki Miyata besegrade Daiki “DJ.taiki” Hata via enhälligt domslut, R2

Hansen vs Aoki (Rond 2)

Sakuraba vs Williams

Sokoudjou vs Sapp

Choi vs Minowa (Rond 2)

Bibiano vs Warren

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!