Cro Cop: "Jag ville hänga mig"

Legenden talar ut om sin framtid.


Det var inte många som kände igen den Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic som klev in i oktagonen mot Junior Dos SantosUFC 103. Och omedelbart efter förlusten mot Dos Santos spekulerades det i om fighten var Filipovics sista någonsin.

– Jag var mycket, mycket upprörd efter förlusten mot Dos Santos. Jag mådde så dåligt att jag ville hänga mig på hotellrummet och bara försvinna, säger Filipovic i en intervju med den kroatiska webbsidan Nokaut.

Filipovic fortsätter.

– Tre förluster på mina sju senaste fighter är inget annat än en katastrof för mig. Det är riktigt dåliga siffror och jag är inte nöjd med dom.

Filipovic berättar också att de dåliga resultaten i UFC beror på lika delar mentala som fysiska problem och att han funderar på att ta hjälp av en idrottspsykolog inför sina kommande fighter.

– Jag vet redan en del saker som jag gjorde fel i matchen och i förberedelserna inför den. Men det är fortfarande för många obesvarade frågor. Jag funderar seriöst på att ta hjälp av en psykolog och har redan ringt runt lite och kollat läget, säger Filipovic.

Tungviktaren, som en gång i tiden räknades som en av världens absolut bästa i sin viktklass, berättar vidare att han saknar hungern, men att han inte kan förklara vad det beror på. Han är också noga med att förklara att han inte längre fightas för pengarna då han efter en rad välplacerade investeringar tryggat sina finanser för all framtid.

– Om någon erbjöd mig en miljon dollar för att gå i pension så skulle jag inte göra det. Fighting är mitt liv.

Filipovic vill inte komma med några ursäkter för sin prestation mot Dos Santos, men nämner jet-lag och ett isbad precis innan fighten som möjliga störningsmoment. Till sist lugnar han alla fans som varit rädda för at inte få se honom något mer i UFC:s oktagon.

– Jag ska göra en del förändringar i min träning. Jag vill göra två matcher till i UFC. Jag är en fighter och kommer att hitta tillbaka till styrkan och motivationen, avslutar han.

Översättning från kroatiska till engelska via Fightersonly.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!