Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Alshammar i segerstim

Sport | 15/11/2008 19:12

Therese Alshammar var snabbast i dagens final på 50 meter frisim i världscupen.

(TT)Therese Alshammar var snabbast på 50 meter fritt i lördagens världscupsimning i Berlin. Svenskan vann finalen på 24,16 sekunder, nära tre tiondelar före tvåan och värsta konkurrenten om totalsegern i World cup - australiskan Marieke Guehrer.

På söndagen avgörs finalen på 50 meter fjäril, distansen där Alshammar slog världsrekord i världscupen i Stockholm i onsdags. Och för att bli totalsegrare i World cup kan det krävas världsrekord på nytt beroende på hur det går för Guehrer.

Josefin Lillhage simmade i mål som trea, en placering som hon fick nöja sig med även i finalen på 200 meter fritt - där Petra Granlund blev tvåa.

Stefan Nystrand hamnade utanför prispallen i finalen på 100 meter fritt. Nystrand, som satte dubbla världsrekord i Berlin för ett år sedan, kroknade på de sista bassänglängderna och blev fyra, nära sekunden bakom segraren Alain Bernard, Frankrike.

Skrivet av: