Alshammar i segerstim

Therese Alshammar var snabbast i dagens final på 50 meter frisim i världscupen.


(TT)Therese Alshammar var snabbast på 50 meter fritt i lördagens världscupsimning i Berlin. Svenskan vann finalen på 24,16 sekunder, nära tre tiondelar före tvåan och värsta konkurrenten om totalsegern i World cup - australiskan Marieke Guehrer.

På söndagen avgörs finalen på 50 meter fjäril, distansen där Alshammar slog världsrekord i världscupen i Stockholm i onsdags. Och för att bli totalsegrare i World cup kan det krävas världsrekord på nytt beroende på hur det går för Guehrer.

Josefin Lillhage simmade i mål som trea, en placering som hon fick nöja sig med även i finalen på 200 meter fritt - där Petra Granlund blev tvåa.

Stefan Nystrand hamnade utanför prispallen i finalen på 100 meter fritt. Nystrand, som satte dubbla världsrekord i Berlin för ett år sedan, kroknade på de sista bassänglängderna och blev fyra, nära sekunden bakom segraren Alain Bernard, Frankrike.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

3 timmar sedan
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

3 timmar sedan
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Klopp kräver omspel efter VAR-skandalen: "Uppenbart misstag"

idag 15:24
Luis Diaz mål mot Tottenham dömdes felaktigt bort och Liverpool förlorade matchen. Nu kräver lagets tränare Jürgen Klopp att den ska spelas om. Det vore det enda rätta, säger tysken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.