Nystrand utklassade OS-mästaren

OS-guldmedaljören Alain Bernard var chanslös mot världsrekordhållaren Stefan Nystrand på 100 m fritt vid världscuptävlingarna i Stockholm.


Franske OS-guldmedaljören Alain Bernard var chanslös mot världsrekordhållaren Stefan Nystrand på 100 m fritt vid världscuptävlingarna i Stockholm.

Likaså resten av konkurrenterna.

Den svenske simstjärnan var bara två tiondelar över sitt snart ett år gamla världsrekord i kort bana och vann i utklassningsstil på 46,03, 99 hundradelar före tvåan Lyndon Ferns, Sydafrika, och 1,01 före trean Bernard.

En skön seger för Nystrand som fick stryk av Bernard både på OS och EM.

– Det var jätteviktigt. Det är lite revansch, även om det inte är världens viktigaste tävling jämfört med OS och EM. Men det är skönt, speciellt här inför hemmapubliken.

Nu siktar han in sig på att försöka gå ned under sitt världsrekord på 45,83 när världscupen avslutas i Berlin till helgen.

– Det är små marginaler, hade jag bara haft en annan uppgång så hade det blivit i dag. Det var ju jättenära. Så jag ser att det är fullt realistiskt i Berlin. Jag ligger och nosar på min kapacitet just nu, sade Nystrand.

Två som lyckades slå världsrekord var sydafrikanen Cameron van der Burgh på 50 m bröstsim och Peter Marshall, USA, på 100 m rygg. Van der Burgh är i sitt livs form och slog världsrekord för andra gången på tre dagar. Nu kapade han 14 hundradelar ned till 25,94. Marshall förbättrade landsmannen Ryan Lochtes drygt två år gamla rekord med fem hundradelar till 49,94.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

1 timme sedan

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

idag 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

idag 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Klopp kräver omspel efter VAR-skandalen: "Uppenbart misstag"

idag 15:24
Luis Diaz mål mot Tottenham dömdes felaktigt bort och Liverpool förlorade matchen. Nu kräver lagets tränare Jürgen Klopp att den ska spelas om. Det vore det enda rätta, säger tysken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.