Tisdag 7 Dec
Stockholm

Nystrand utklassade OS-mästaren

OS-guldmedaljören Alain Bernard var chanslös mot världsrekordhållaren Stefan Nystrand på 100 m fritt vid världscuptävlingarna i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Franske OS-guldmedaljören Alain Bernard var chanslös mot världsrekordhållaren Stefan Nystrand på 100 m fritt vid världscuptävlingarna i Stockholm.

Likaså resten av konkurrenterna.

Den svenske simstjärnan var bara två tiondelar över sitt snart ett år gamla världsrekord i kort bana och vann i utklassningsstil på 46,03, 99 hundradelar före tvåan Lyndon Ferns, Sydafrika, och 1,01 före trean Bernard.

En skön seger för Nystrand som fick stryk av Bernard både på OS och EM.

– Det var jätteviktigt. Det är lite revansch, även om det inte är världens viktigaste tävling jämfört med OS och EM. Men det är skönt, speciellt här inför hemmapubliken.

Nu siktar han in sig på att försöka gå ned under sitt världsrekord på 45,83 när världscupen avslutas i Berlin till helgen.

– Det är små marginaler, hade jag bara haft en annan uppgång så hade det blivit i dag. Det var ju jättenära. Så jag ser att det är fullt realistiskt i Berlin. Jag ligger och nosar på min kapacitet just nu, sade Nystrand.

Två som lyckades slå världsrekord var sydafrikanen Cameron van der Burgh på 50 m bröstsim och Peter Marshall, USA, på 100 m rygg. Van der Burgh är i sitt livs form och slog världsrekord för andra gången på tre dagar. Nu kapade han 14 hundradelar ned till 25,94. Marshall förbättrade landsmannen Ryan Lochtes drygt två år gamla rekord med fem hundradelar till 49,94.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela