- Foto: dreamofficial.com

Dynamite!! blir Masatos sista show

Stjärnan tar farväl inför hemmapubliken tidigt i morgon.


Klockan 9 i morgon bitti startar "Dynamite!!  2009" i Tokyo och där bjuds publiken på ett digert kort. Inte mindre än 14 matcher ska klaras av i både MMA och K-1. Galan är första gången som de båda jättarna i japanska MMA, DREAM och Sengoku samarbetar.

Masato vs Andy Souwer
Galans huvudmatch är en batalj i K-1 MAX där två av världens främsta under 70 kilo gör upp. Matchen blir publikfavoriten Masatos avskedsföreställning trots att han endast är 30 år.

För motståndet står hans nemesis i Andy Souwer som två gånger tidigare besegrat japanen. De båda har vunnit K-1 MAX två gånger och Souwer var i final även i år men fick där vika sig.

Gegard Mousasi vs Gary Goodridge
Denna match är något överraskande andramatchen på galan och det är knappast Gary Goodridges förtjänst. Gegard Mousasi är sjukt stor i Japan där han slog igenom som fighter och fansen lär få se honom glänsa.

Goodridge har förlorat fyra raka och börjar snart få ett record med lika många förluster som vinster.

Shinya Aoki vs Mizuto Hirota
Här möts mästarna i lättvikt från DREAM respektive Sengoku. En superstjärna till grappler i Shinya Aoki mot en hårdslående doldis med en galen frisyr i Mizuto Hirota.

Den sistnämnda har definitivt övertaget stående och hans 6 senaste vinster har kommit via knockout, men det brukar inte spela någon roll mot Aoki. Förr eller senare fastnar alla i ett spandexlås och tvingas ge upp.

Alistair Overeem vs Kazuyuki Fujita
Kazuyuki Fujita är kanske mest känd som killen som nästan slog ut Fedor Emelianenko. Men den snart 40 år gamle brottaren har de bästa åren bakom sig med tre förluster på sina fyra senaste matcher. Alistair Overeem lär rusa på som vanligt och Fujitas tjocka skalle lär bara rädda honom ett par minuter innan holländaren inkasserar sin sjunde raka seger

Satoshi Ishii vs Hidehiko Yoshida
Detta är kanske årets match i Japan då det är två olympiska mästare i Judo som gör upp. Hidehiko Yoshida är den tuffe veteranen med meriter från Pride som möter en 17 år yngre debutant i Satoshi Ishiii. Den gamle har sett trött ut på senare år och Ishiis fysik kan bli avgörande.

K-1 MAX
Masato vs Andy Souwer

tungviktsmatch DREAM
Gegard Mousasi vs Gary Goodridge

DREAM vs SRC
Shinya Aoki vs Mizuto Hirota
Alistair Overeem vs Kazuyuki Fujita

tungviktsmatch SRC
Satoshi Ishii vs Hidehiko Yoshida

DREAM vs SRC
Norifumi “KID” Yamamoto vs Masanori Kanehara
Tatsuya Kawajiri vs Kazunori Yokota
Hideo Tokoro vs Kim Jong Man
Melvin Manhoef vs Kazuo Misaki
Hayato “Mach” Sakurai vs Akihiro Gono
Hiroyuki Takaya vs Michihiro Omigawa
Katsuyori Shibata vs Hiroshi Izumi

K-1
Ray Sefo vs Yosuke Nishijima

Final ”Super-Hulk”
Minowaman vs Sokoudjou

/
/
/
K-1
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.