- Foto: Jon Super

Två titelmatcher i Abu Dhabi

BJ Penn och Anderson Silva ryktas försvara sina bälten på UFC 112.


Den 10 april arrangerar UFC en gala i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi. Det blir också första gången organisationen besöker landet.

Det ryktas nu om matcher mellan Anderson Silva och Vitor Belfort samt BJ Penn mot en ännu icke bestämd utmanare.

Silva skulle ha mött Belfort på UFC 108 men har under hösten genomgått en operation i armbågen som tagit tid att läka.

Uppgifterna om Silvas match kommer från Tatame och säger att de båda bokat träning i Abu Dhabi dagarna före galan.

Om rapporten visar sig stämma blir det första gången sen april förra året som Silva försvar sitt bälte. Då slog han landsmannen Thales Leites i en händelsefattig match.

Lättviktsmästaren Penn har uttalat sig på sin hemsida om sin nästa match och säger följande.

- Vi pratade med Dana White. Vi ville vara med på kortet den 27 mars. Men kortet hade redan två titelmatcher så det verkar som att det blir 10 april i Abu Dhabi. Inget är påskrivet men preliminärt blir det då.

Penn vann senast övertygande mot Diego Sanchez på UFC 107 och har i  nuläget ingen självklar utmanare. De två som sägs ligga bäst till är Gray Maynard och Frankie Edgar.

Det har tidigare även pratats om en match mellan Matt Hughes och Renzo Gracie. Den väntas bli av men de kan nog glömma positionen som huvudmatch för UFC 112.

/
/
/
UFC
/
Relaterat
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

1 timme sedan

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

1 timme sedan
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

1 timme sedan
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

1 timme sedan
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

2 timmar sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

2 timmar sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.