1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Söderlings medverkan i Australian Open i fara

Robin Söderling är seedad åtta i Australiska mästerskapen som börjar på måndag. Men en skadad armbåge hotar svenskens medverkan och hans hopp kan vara behandling med el och nålar.


Det ser mörkt ut för Robin Söderling inför Australiska mästerskapen. Han har fått ont i armbågen igen och tvingades bryta uppvisningsturneringen Kooyong classic efter ett set mot kroaten Ivan Ljubicic, ett set han förlorade med 6-4.

– Det kändes bättre i går, i dag gjorde det mer ont, så jag kände att jag inte ville ta någon risk, säger Söderling till TT.

- Många gånger blir det bättre efter några dagar, så med vila och lite behandling hoppas jag att det kommer att kännas bättre nästa vecka.

Kommer att försöka spela

Nästa vecka ja, det är då årets första Grand Slam-tävling äger rum. Frågan är om den svenske världsåttan kan vara med på grund av skadan han ådrog sig i Wilmbledon i somras.

– Det är 100 procent säkert att jag kommer att försöka spela. Förhoppningsvis kommer det att fungera, men man vet aldrig.

Akupunktur, elbehandling och smärtstillande medel kan bli den åttondeseedade Söderlings räddning inför turneringen, det skriver Expressen i dag.

- Jag vet att han har svarat väldigt bra på akupunktur innan. Men först och främst måste han vila armen, han får inte anstränga den när den är irriterad, säger den förre vinnaren Thomas Johansson till tidningen.

- Samtidigt måste han ut och träna om han ska palla med och spela en femsetare under de där förhållandena i Australien. Det är väldigt tuffa förhållanden och då gäller det att man är fit för fight och inte har några småskavanker.

Att Söderling är seedad åtta i Grand Slam-turneringen gör, om att han kommer till spel, inte behöver möta spelare som Roger Federer eller Rafael Nadal förrän tidigast i kvartsfinal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!