- Foto: melvinmanhoef.com

Manhoef breddar sin repertoar

Intervju med Melvin Manhoef.


Sedan debuten 1995 har Melvin Manhoef gått över 30 matcher, även om han de flesta åren satsade mestadels på kickboxning.

På senare år har han dock satsat helhjärtat på MMA och hans record talar för sig själv, 24 segrar och 6 förluster. Kanske ännu mer imponerande är det att 23 av hans segrar slutat via knockout och därför är han också en av de mest fruktade när det kommer till stående fighting.

Däremot har hans grappling verkat allt annat än stabil men med hans händer har det oftast inte behövts. Frågan är om hans recept för framgång även fungerar i Strikeforce.

Den hårdslående Melvin Manhoef debuterar den 30 januari i Strikeforce mot Robbie Lawler och de flesta är övertygade om att matchen lär sluta med att någon av de båda ligger utslagen.

Hur känner du inför debuten i Strikeforce?
Det ska bli riktigt kul, det är en stor organisation med många bra fighters. Det ska också bli väldigt kul att gå match i USA.

Har du några önskemotståndare?
Jag har ingen önskelista, jag möter vem än de vill jag ska möta.

Siktar du på titeln?
Självklart vill jag ha titeln, jag ska göra mitt bästa för att få med mig bältet hem.

Vad vet du om Lawler?
Jag vet att han är en bra och allsidig fighter.

Blir det en underhållande match?
Jag tror att det blir en underhållande match, men vi får se hur det går den 30 januari. Jag ska i alla fall göra vad jag kan.

Vad tycker du om din senaste match mot Misaki?
Innan en match vet du aldrig hur det kommer att gå. Jag hade inte förväntat mig att vinna så fort, så självklart är jag väldigt nöjd.

Innan dess mötte du Paulo Filho, var du överraskad att han inte blev knockad av alla dina slag?
Ja verkligen, jag träffade honom hårt riktigt många gånger. Men han överlevde och visade sig vara en väldigt tuff kille.

Dina tre senaste förluster kom via submission, tycker du att du är bättre på marken än vad folk tror?
Jag har helt klart mycket kvar att lära, men jag tror att jag är bättre än folk tror. De jag förlorat mot är också väldigt duktiga grapplers.

Jobbar du på något speciellt i din träning just nu?
För tillfället fokuserar jag mer på min grappling, där har jag fortfarande mycket att lära. Inför matchen ska jag annars bara fortsätta köra min kickboxning, sparring, styrketräning och en hel del konditionsträning.

Hur mycket bantar du inför match?
Jag behöver gå ner ungefär 5-6 kilo för att klara mellanvikt.

Du har gått matcher över hela världen, var föredrar du att fightas?
Det spelar ingen roll för mig, jag bara älskar att gå matcher. Känslan när jag kommer in i ringen är oslagbar helt enkelt. Mina fans är också underbara som ger mig ett stort stöd var jag än går matcher.

Hur kommer det sig att du började med MMA?
Jag tävlade i kickboxning när de frågade om jag ville gå en match i MMA år 1995. Jag hade aldrig tränat det förut så det var en chansning och jag visste inte alls vad jag gjorde. Men det gick riktigt bra och jag vann matchen, då blev jag fast i sporten och fortsatte.

Märkte du direkt att du hade tunga händer?
Jag började med kickboxning när jag var 18 och då märkte jag snabbt att jag hade mycket kraft i händerna. Att knocka någon är verkligen en grym känsla.

Vad är dina intressen utanför träningen?
Mina barn.

Hur är du som person utanför ringen?
Jag är verkligen inte samma kille hemma som när jag går match. Det är min natur hur jag är i ringen, jag är alltid samma kille men i vanliga fall är jag mycket lugnare.

Något du vill tillägga?
Tack till dig för den här intervjun och tack till mina fans i Sverige. Alla fans ger mig styrkan att fortsätta träna stenhårt och ge allt i ringen varje gång.

/
MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.