1 av 4
- Foto: Silvia Izquierdo
2 av 4
- Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
3 av 4
- Foto: Ryan Remiorz
4 av 4
- Foto: H. Rumph Jr

Anderson Silva graderas i capoeira

Publicerades: 16 Jan 2010, 17:21, Uppdaterades: 16 Jan 2010, 18:43

UFC-mästare Anderson Silva erhåller gult rep i capoeira.


UFC-mästaren Anderson Silva har på olika sätt försökt att utmana sig själv som kampsportare. Han har förvarat sin mästartitel ett flertal gånger och han har även varit framgångsrik då han gått matcher i en högre viktklass i UFC mot James Irvin och Forrest Griffin.

Denna gång har Silvas kampsportsintresse yttrat sig genom att han blivit graderad i capoeira och erhållit ett gult rep. Svenska Budo & Kampsportsförbundet beskriver capoeira som en afro-brasiliansk konstform som kombinerar stridstekniker med estetiska element som akrobatik och musik.

Om Silva väljer att använda sina nyvunna kunskaper i oktagonen återstår att se i Abu Dhabi den 10 april på UFC 110 mot Vitor Belfort.

Bilder från graderingen finner ni här.

/
MMA
/
UFC
/
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.