Fredag 14 Maj
Stockholm

Werdum är 99% säker

Fabricio Werdum möter Fedor Emelianenko den 16 april.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har länge ryktats om en match mellan tungviktarna Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum och nu verkar matchen vara väldigt nära att bli verklighet. Werdum uppger i en intervju med Tatame att det med 99-procents säkerhet kommer att bli match den 16 april dem emellan.

Werdum konstaterar att han har tre månader på sig att träna inför sitt livs viktigaste match och menar att han redan har en färdig strategi.

- Jag kommer inte kunna besegra Fedor genom att ta hans arm eller ben, han skulle aldrig ge sig…jag kommer att skapa historia. En vinst mot Fedor betyder inte att jag är bättre än honom, för han är den bäste, men jag kommer att vara bättre än honom den kvällen, säger Werdum.

Matchen är ingen överraskning då det inte finns någon annan värdig på tur i Strikeforce att utmana den siste kejsaren. Alistair Overeem skulle vara ett intressant alternativ men han har fullt upp med annat.

Även om Werdum inte tillhör det yttersta toppskiktet i viktklassen är han en mer välmeriterad utmanare än vad Brett Rogers var.

Kommentera
Kopiera länk
Dela