Söndag 9 Maj
Stockholm

Boxningslandskamp mellan Sverige och England

Hans Lindahl, ordförande i Narva BK.
Hans Lindahl, ordförande i Narva BK. Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Narva BK anordnar landskamp i Eriksdalshallen den 28 januari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Narva Boxningsklubb fyller 80 år i slutet av januari. Detta firar man genom att i samarbete med Svenska Boxningsförbundet anordna en landskamp, Sverige vs England, i Eriksdalshallen den 28 jan.

Klubben har varit mycket framgångsrik och har hela 46 svenska seniormästerskap på sin meritlista. Mest meriterad boxare är Erik Ågren som 1936 erövrade en bronsmedalj på OS efter förlust mot en estländare.

I Eriksdalshallen kommer man med start kl 18.00 att bjuda på två förmatcher. En diplommatch (bara teknik, inga hårda slag) med det stora löftet Adam Chartoi och en ungdomsmatch med Jakob Oldelius. I själva landskampen ställer Narvaboxarna Redouane Kaya och Leon Chartoi upp. 

- Det är mycket glädjande att boxningen hittat tillbaka till Eriksdalshallen. Men även att vi fått möjlighet att tillsammans med Svenska Boxningsförbundet vara med och arrangera denna gala. Narva BK är idag en mycket vital 80-åring vilket jag hoppas att våra fyra, betydligt yngre boxare, kommer att visa på galan den 28 jan, säger Hans Lindahl, ordförande i Narva BK sedan 1999.

Kommentera
Kopiera länk
Dela