1 av 5
- Foto: Scanpix
Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes.
2 av 5
Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes. - Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Bländande Federer visade mästarklassen

Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes. Och sedan avslöjade världsettan att historien kunde tagit en annorlunda riktning, då familjen Federer övervägde att lämna Schweiz.- Jag kunde varit australiensare, chockförklarade Federer.


Aldrig har tennis sett lika lätt ut som när schweizaren Roger Federer håller ett racket i handen. Och det fanns heller aldrig på kartan att den femtonfaldige Grand Slam-vinnaren skulle förlora fredagsnattens möte med Albert Montanes. Trots att spanjoren kämpade väl, hade han inget att sätta emot Federers lysande fotarbete och ofta strålande tillslag. Matchen var över snabbt och segersiffrorna skrevs till 6-3, 6-4, 6-4.

Efter att ha bjudit publiken på stor underhållning på plan, valde Federer i intervjun efter matchen att avslöja att han kunde varit australiensare i stället. Hans mamma och pappa övervägde nämligen att flytta familjen Federer till Australien när tennisgeniet endast var tolv år gammal.

- När jag var 12 år, kanske 14, minns jag att mina föräldrar hade en diskussion om vi skulle flytta från Schweiz och bosätta oss här. Sedan åkte vi på semester till Melbourne, Brisbane och Cairns för att få en bild av landet, säger Roger Federer.

- Det var en underbar resa, men till slut bestämde vi oss för att stanna i Schweiz. De ville inte lämna alla sina vänner.

Djokovic och Davydenko storspelade

Den briljante Federer har dock gott om konkurrenter om titeln. Serben Novak Djokovic spelade finurligt och smart mot Denis Istomin och kunde vinna med 6-1, 6-1, 6-2.

Även bollsnåle Nikolaj Davydenko hade stor show när han besegrade Juan Monaco i tre snabba set. Ryssen har ännu inte tappat ett enda set i turneringen och kan ställas mot Roger Federer i en eventuell kvartsfinal.

En på förhand uppsnackad och intressant match, den mellan Leyton Hewitt och Marcos Baghdatis, fick ett abrupt slut när den sistnämnde tvingades bryta matchen i inledningen av andra set. Hewitt möter nu Federer i åttondelsfinal.

Tre matcher blev inte färdigspelade

Det var dock inte bara Baghdatis som tvingades lämna turneringen utan att ha spelat klart sin match. Mikhail Youzhny hade stora problem med sin handled och fick därför lämna återbud redan innan mötet med Lukasz Kubot.

Spanjoren Fernando Verdasco behövde inte heller ta ut sig nämnvärt för att boka sin plats till åttondelsfinalen. Efter övertygande 6-1 i första set gav motståndaren Stefan Koubek upp på grund av skada.

Går Wozniacki hela vägen?

På damsidan övertygar för första gången favoriterna och Carolina Wozniacki ser ut att vara i kanonform. Den 19-åriga danskan hade inte tappat ett set inför mötet med Shahar Peer från Israel. Det skulle inte bli någon förändring på det. Wozniacki vann med klara 6-4, 6-0.

Båda systrarna Williams gick vidare till åttondelsfinal efter segrar i två raka set. Precis som Wozniacki, verkar även Serena Williams vara i storform. Titelförsvarande Williams tappade endast tre game i sin segermatch över Carla Navarro-Suarez.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.