Fredag 7 Maj
Stockholm

Bländande Federer visade mästarklassen

1 av 5
Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes.
2 av 5
Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes. Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Det var uppvisning på hög nivå när Roger Federer lekandes lätt avancerade till åttondelsfinal i Australian Open efter seger i tre raka set över Albert Montanes. Och sedan avslöjade världsettan att historien kunde tagit en annorlunda riktning, då familjen Federer övervägde att lämna Schweiz.- Jag kunde varit australiensare, chockförklarade Federer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Aldrig har tennis sett lika lätt ut som när schweizaren Roger Federer håller ett racket i handen. Och det fanns heller aldrig på kartan att den femtonfaldige Grand Slam-vinnaren skulle förlora fredagsnattens möte med Albert Montanes. Trots att spanjoren kämpade väl, hade han inget att sätta emot Federers lysande fotarbete och ofta strålande tillslag. Matchen var över snabbt och segersiffrorna skrevs till 6-3, 6-4, 6-4.

Efter att ha bjudit publiken på stor underhållning på plan, valde Federer i intervjun efter matchen att avslöja att han kunde varit australiensare i stället. Hans mamma och pappa övervägde nämligen att flytta familjen Federer till Australien när tennisgeniet endast var tolv år gammal.

- När jag var 12 år, kanske 14, minns jag att mina föräldrar hade en diskussion om vi skulle flytta från Schweiz och bosätta oss här. Sedan åkte vi på semester till Melbourne, Brisbane och Cairns för att få en bild av landet, säger Roger Federer.

- Det var en underbar resa, men till slut bestämde vi oss för att stanna i Schweiz. De ville inte lämna alla sina vänner.

Djokovic och Davydenko storspelade

Den briljante Federer har dock gott om konkurrenter om titeln. Serben Novak Djokovic spelade finurligt och smart mot Denis Istomin och kunde vinna med 6-1, 6-1, 6-2.

Även bollsnåle Nikolaj Davydenko hade stor show när han besegrade Juan Monaco i tre snabba set. Ryssen har ännu inte tappat ett enda set i turneringen och kan ställas mot Roger Federer i en eventuell kvartsfinal.

En på förhand uppsnackad och intressant match, den mellan Leyton Hewitt och Marcos Baghdatis, fick ett abrupt slut när den sistnämnde tvingades bryta matchen i inledningen av andra set. Hewitt möter nu Federer i åttondelsfinal.

Tre matcher blev inte färdigspelade

Det var dock inte bara Baghdatis som tvingades lämna turneringen utan att ha spelat klart sin match. Mikhail Youzhny hade stora problem med sin handled och fick därför lämna återbud redan innan mötet med Lukasz Kubot.

Spanjoren Fernando Verdasco behövde inte heller ta ut sig nämnvärt för att boka sin plats till åttondelsfinalen. Efter övertygande 6-1 i första set gav motståndaren Stefan Koubek upp på grund av skada.

Går Wozniacki hela vägen?

På damsidan övertygar för första gången favoriterna och Carolina Wozniacki ser ut att vara i kanonform. Den 19-åriga danskan hade inte tappat ett set inför mötet med Shahar Peer från Israel. Det skulle inte bli någon förändring på det. Wozniacki vann med klara 6-4, 6-0.

Båda systrarna Williams gick vidare till åttondelsfinal efter segrar i två raka set. Precis som Wozniacki, verkar även Serena Williams vara i storform. Titelförsvarande Williams tappade endast tre game i sin segermatch över Carla Navarro-Suarez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela