Fredag 27 Maj
Stockholm

Federer krossade hemmahoppet

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Den 28-årige världsettan Roger Federer fortsätter att ånga på.
6 av 6
Den 28-årige världsettan Roger Federer fortsätter att ånga på. Foto: Scanpix

Roger Federer visade upp sin smått utomjordiska form när han i natt sopade banan med australiensaren Leyton Hewitt i tre snabba set.- Han är nummer ett i världen, sa Hewitt efter utskåpningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvartsfinaler i Australian Open, damer:

Jie Zheng(CHN) vs.   Maria Kirilenko(RUS)

Justine Henin(BEL) vs.   Nadia Petrova(RUS)[19]

La Na (KINA) vs Venus Williams

Serena Williams vs Victoria Azarenka

Den 28-årige världsettan Roger Federer fortsätter att ånga på och spelet blir bättre för varje match i Australien Open.

Under måndagsmorgonen la schweizaren in högsta växel och hade inte en tanke på att växla ner. Federers förre antagonist, Leyton Hewitt, kördes över i tre raka set, 6-2, 6-3, 6-4.

- I kväll var han lika bra som när vi möttes i US Open-finalen 2004 (6-0, 7-6, 6-0). Han är nummer ett i världen, hyllade Hewitt sin överman.

Det är upplagt för en makalös match när Federer redan i kvartsfinalen stöter på formtoppade Nikolaj Davydenko. Ryssen besegrade vänsterhandsspelande Fernando Verdasco i en tuff och tät femsettare i ett otroligt högt tempo. Orkar Davydenko ladda om för en lika, om inte ännu tuffare match mot världsettan?

Franskhoppet Tsonga vidare efter rysare

Energiknippet Jo-Wilfried Tsonga väntades ta sig till kvartsfinal utan några större beskymmer. Fransmannen, som var i final i turneringen 2008, hade nämligen fått en behaglig lottning i form av grusspelaren Nicolas Almagro. Matchen gick även enligt schemat de första setten för Tsonga som kunde gå fram till ledning med 2-0 i set.

Sedan slappnade Tsonga av och trodde att det var klart – men icke. Almagro tog chockartat de två nästföljande setten och matchen hade gått fram till ett avgörande femte set. Där visade tiorankade Tsonga sin klass genom att vinna med 9-7.

Förutom Federer och Davydenko, visar också tredjeseedade Novak Djokovic att han på allvar är med i kampen om titeln. Serben har bara tappat ett enda set under hela turneringen och natten till måndagen lekte han sig vidare till kvartsfinal efter seger över Lukasz Kubot med 6-1, 6-2, 7-5.

Wozniacki utslagen – Systrarna Williams imponerar

19-åriga Carolina Wozniacki var den stora favoriten inför mötet med Na Li från Kina. Men det skulle visa sig att titelaspiranten från Danmark hade lite att säga till om och Wozniacki fick se sig slagen i två raka set.

En annan som var illa ute var Venus Williams, som inte alls fick spelet att stämma under första set mot Francesca Schiavone. Bollarna hamnade lite var som helst och settet gick rättvist till italienskan. I andra set hittade Williams precisionen och med det extremt hårda trycket från baslinjen orkade Schiavone inte stå emot. Det gjorde hon heller inte i tredje set och Williams avancerade till kvartsfinal.

Om Venus Williams imponerade i de två sista setten, var det inget mot vad syrran Serena gjorde. Den tiofaldiga Grand Slam-mästarinnan styrde spelet lite hur hon ville i segermatchen över Samantha Stostur. Williams vann med klara 6-4, 6-2.

Vitryskan Victoria Azarenka blev sista kvinna att bli klar för kvartsfinal efter att ha besegrat Vera Zvonareva i en jämn tresetare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt