Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supertalangens tunga seger

1 av 9

2 av 9

3 av 9

Marin Cilic är klar för semifinal i Australian Open efter att ha besegrat rutinerade Andy Roddick i en välspelad femsetare.
4 av 9

Marin Cilic är klar för semifinal i Australian Open efter att ha besegrat rutinerade Andy Roddick i en välspelad femsetare.

Scanpix

5 av 9

6 av 9

7 av 9

8 av 9

9 av 9

Sport | 26/01/2010 14:52

Marin Cilic är klar för semifinal i Australian Open efter att ha besegrat rutinerade Andy Roddick i en välspelad femsetare. Nu är han som förste kroat vidare till en semifinal i Grand Slam-sammanahang. Där får han möta formstarke Andy Murray i kampen om finalplatsen.

Först slog 21-årige Marin Cilic ut US Open-mästaren Juan Martin del Potro i en lång fem-settare. Bara två dagar senare var det dags igen. Den här gången mot sjundeseedade Andy Roddick. Supertalangen från Kroatien plockade hem de tvåa första setten och Roddick hade stora beskymmer med axeln.

Men den hårdservande amerikanen tog sig samman och tog oväntat de två kommande setten. Roddick verkade ha kontroll på matchen efter att tämligen enkelt vunnit setten med klara 6-3 och 6-2. Cilic hade dock annat på gång.

Får möta Murray i semifinalen

I  inledningen av det avgörande settet höjde den gänglige kroaten tempot och kunde bryta Roddicks serve direkt. På samma väg fortsatte det och Cilic hade stenkoll på settet och matchen. När 27-årige Roddick drog ut en backhand utanför sidlinjen vid underläge 5-3, 40-30, kunde Cilic andas ut – han blev som förste kroat klar för en semifinal i en Grand Slam.

Tack vare segern med 7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3, får Cilic nu möta världsfyran Murray i kampen om finaplatsen i Australian Open.