Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djokovic spelar Båstads sommarturnering?

Djokovic kan komma till Sverige i sommar.
1 av 3

Djokovic kan komma till Sverige i sommar.

Scanpix

2 av 3

3 av 3

Sport | 26/01/2010 18:29

Novak Djokovic kan bli Swedish Opens stora affischnamn när turneringen drar igång i juli i Båstad. Allt beror på hur det går för världstrean i Wimbledon och Davis Cup.- Vi för en bra dialog med honom, säger Båstads Tournament Director.

För tillfället ångar Novak Djokovic på i Australien Open och i kväll spelar han kvartsfinal. I sommar kan ni få möjligheten att följa världstrean på nära håll. Djokovic är nämligen nära spel i Swedish Open i Båstad i juli. Om han spelar turneringen eller inte beror på hur det går i Wimbledon och Davis Cup.

- Den spelare som vi skulle vilja ha är Novak Djokovic. Han kommer inte att bestämma sig än och vill i så fall ha ett wild card till turneringen, säger Swedish Opens Tournament Director, Thomas Wallén, till Eurosport.

- Det hänger lite på hur det går för honom i Wimbledon och Davis Cup, men vi för en bra dialog med honom.

”Står högt upp på önskelistan”

Alla stjärnor som deltog i turneringen 2009 har sagt att de vill komma tillbaka igen. I den skaran inkluderas bland annat Robin Söderling, Fernando Verdasco, Tommy Robredo och Juan Monaco. Men Djokovics deltagande kan bli grädden på moset.

- En sån spelare kan vi vänta in i det sista på. Han står väldigt högt upp önskelistan.