- Foto: aspero.nu

MMA-gymnasium stoppas

Publicerades: 26 Jan 2010, 23:16, Uppdaterades: 2 Feb 2010, 20:06

Aspero Idrottsgymnasium har ändrat sig och lägger ner planerna om MMA på schemat.


Höstens debatt kring MMA i bland annat SVT-programmen Debatt och Sportnytt har fått Aspero Idrottsgymnasium att ändra sitt beslut om att ta in MMA som idrott skriver Göteborgs-Posten i dag.

- Efter all uppmärksamhet från bland annat Västnytt och Kalla fakta (Uppdrag granskning gjorde ett program om MMA, inte Kalla fakta, reds anm), känner vi att vi inte kan stå för detta, säger skolans rektor Roland Ladestam till GP.

Elever hade efterfrågat MMA som valbar idrott och tanken var att Ferocitas MMA skulle ha stått för träningen på skolan. Martin Lodin som är tränare på klubben är självklart besviken och säger följande till tidningen.

- Det är trist för de elever som ville gå. Jag tror att det är en bra grej för de som är väldigt aktiva, att träna på morgonen för att kunna studera på eftermiddagen.

I Helsingborg finns det redan ett sportgymnasium där man bland annat kan träna MMA samt andra kampsporter, utbildningen i Göteborg hade varit den första med MMA som speciell inriktning.

Sen 2009 är MMA med i Svenska Riksidrottsförbundet.

MMA
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.