Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MMA-gymnasium stoppas

aspero.nu

Sport | 26/01/2010 23:16

Aspero Idrottsgymnasium har ändrat sig och lägger ner planerna om MMA på schemat.

Höstens debatt kring MMA i bland annat SVT-programmen Debatt och Sportnytt har fått Aspero Idrottsgymnasium att ändra sitt beslut om att ta in MMA som idrott skriver Göteborgs-Posten i dag.

- Efter all uppmärksamhet från bland annat Västnytt och Kalla fakta (Uppdrag granskning gjorde ett program om MMA, inte Kalla fakta, reds anm), känner vi att vi inte kan stå för detta, säger skolans rektor Roland Ladestam till GP.

Elever hade efterfrågat MMA som valbar idrott och tanken var att Ferocitas MMA skulle ha stått för träningen på skolan. Martin Lodin som är tränare på klubben är självklart besviken och säger följande till tidningen.

- Det är trist för de elever som ville gå. Jag tror att det är en bra grej för de som är väldigt aktiva, att träna på morgonen för att kunna studera på eftermiddagen.

I Helsingborg finns det redan ett sportgymnasium där man bland annat kan träna MMA samt andra kampsporter, utbildningen i Göteborg hade varit den första med MMA som speciell inriktning.

Sen 2009 är MMA med i Svenska Riksidrottsförbundet.