Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer klar för semifinal - efter taktiskt toabesök

1 av 6

2 av 6

3 av 6

4 av 6

Federer är klar för semifinal.
5 av 6

Federer är klar för semifinal.

Scanpix

6 av 6

Sport | 27/01/2010 15:11

Trots underläge med 0-1 i set och 1-3 i game, lyckades världsettan Roger Federer vända mot Nikolaj Davydenko. Schweizaren tog kontroll över matchen genom att vinna 13 raka game och kunde till slut vinna med 3-1 i set.

Roger Federer var riktigt illa ute i kvartsfinalen mot formtoppade Nikolaj Davydenko. Ryssen stormade fram och tog första set med klara 2-6.

I pausen mellan första och andra set tog Federer plötsligt en toalett-break. Efteråt förklarade han varför.

 - Solen stod så lågt att jag fick den i ögonen hela tiden. Vi tillåts ta två toa-break per match och jag brukar aldrig någonsin utnyttja dem så jag tänkte att jag skulle göra det den här gången, sa Federer till Jim Courier under segerintervjun.

Han gick fram och tillbaka i spelargången i flera minuter.

- Haha, ja men jag tänkte att om jag bara låter det gå några minuter så kanske solen hinner flytta på sig några centimeter i alla fall. Jag ska säga att jag faktiskt passade på att gå på toaletten.

Inledningen av andra set fortsatte som det första slutade och Davydenko tog till vara på en breakboll och ställningen var en bit in på andra set 1-3.

Mästaren vaknar

Men sedan vaknade den schweisiske världsettan till liv. Med otroligt fotarbete och högklassiska slag lyckades Federer vinna 13 raka game och kunde ta sig fram till ledning med 2-1 i set. Samtidigt funkade inte Davydenkos serve som den måste göra för att slå Federer.

Fjärde set gick också det till 28-åringen och matchen slutade 2-6, 6-3, 6-0, 7-5. Federers väldigt svårslagna rekord står sig därför fortfarande. Den femtonfaldige Grand Slam-vinnaren har nu varit i 23 raka semifinaler i Grand Slam-sammanahang. Federer möter Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen.