Torsdag 22 Februari 2024
1 av 4
2 av 4
3 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare.
4 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. - Foto: Scanpix

Tsongas stora knall – slog ut Djokovic

Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. Tsonga lyckades vända underläge med 1-2 i set till seger och fransmannen får nu möta Roger Federer.


Novak Djokovic hade imponerant under de första omgångarna i Australien Open. Bara Jo-Wilfried Tsonga stod ivägen för en ny Grand Slam-semifinal för världstrean. Men fransmannen ville annorlunda och plockade hem första set i tie-break.

Tredjeseedade Djokovic kunde sedan vinna nästa set, även det i tie-break, och det var utjämnat. I tredje set tog serben tag i matchen fullständigt och settet bärgades med övertygande 6-1 i bagaget.

En vändning – från ingenstans

När allt verkade gå Djokovics väg, hämtade 24-årige Tsonga nya krafter och spelade bländande tennis i det fjärde settet. Fransmannen tog settet med 6-3 och det var upplagt för ännu en fem-settare i Australien Open.

I det avgörande settet tog Tsonga tillvara på en breakchans direkt och kunde sedan defilera till segern. Slutresultatet skrevs till 7-6, 6-7, 1-6, 6-3, 6-1. Nu möter Tsonga världsettan Roger Federer i semifinalen.

/
/
/
/
Senaste nytt

Rubensson skadad – frågetecken inför Bosnien

1 timme sedan

Inför lika prissummor för rullstolsburna: "Enormt"

1 timme sedan
London Marathon blir världens första maratonlopp där rullstolstävlande får samma prissumma som löpare i övriga elitlopp, skriver BBC Sport.

Sagström trea efter eagleavslutning i Thailand

2 timmar sedan
En eagle satte på punkt för Madelene Sagströms fläckfria förstarunda i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Svenskan ligger delad trea på 67 slag, fem under par.

Över fyra års fängelse för Alves – döms för våldtäkt

3 timmar sedan
Dani Alves döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt. Den förre fotbollsstjärnan ska även betala 1,7 miljoner i skadestånd. Brasilianen har nekat till brott.

Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

idag 08:20
Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Almtuna segrade över SSK i förlängningen

idag 08:20
Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot SSK i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.