Fredag 27 Maj
Stockholm

Tsongas stora knall – slog ut Djokovic

1 av 4
2 av 4
3 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare.
4 av 4
Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. Foto: Scanpix

Jo-Wilfried Tsonga är klar för semifinal i Australien Open efter att ha besegrat Novak Djokovic i en tuff och svängig femsetare. Tsonga lyckades vända underläge med 1-2 i set till seger och fransmannen får nu möta Roger Federer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Novak Djokovic hade imponerant under de första omgångarna i Australien Open. Bara Jo-Wilfried Tsonga stod ivägen för en ny Grand Slam-semifinal för världstrean. Men fransmannen ville annorlunda och plockade hem första set i tie-break.

Tredjeseedade Djokovic kunde sedan vinna nästa set, även det i tie-break, och det var utjämnat. I tredje set tog serben tag i matchen fullständigt och settet bärgades med övertygande 6-1 i bagaget.

En vändning – från ingenstans

När allt verkade gå Djokovics väg, hämtade 24-årige Tsonga nya krafter och spelade bländande tennis i det fjärde settet. Fransmannen tog settet med 6-3 och det var upplagt för ännu en fem-settare i Australien Open.

I det avgörande settet tog Tsonga tillvara på en breakchans direkt och kunde sedan defilera till segern. Slutresultatet skrevs till 7-6, 6-7, 1-6, 6-3, 6-1. Nu möter Tsonga världsettan Roger Federer i semifinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela