1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Williams säkrade tolfte Grand Slam-titeln

Belgiskan Justin Henins hade inget att sätta emot Serena Williams. På lördagen vann 28-åringen sin tolfte Grand Slam-titel.


Titeln i Australien Open försvarades. Tolfte Grand Slam-titeln säkrades. Efter segersiffrorna 6-4, 3-6, 6-2 hade Serena Williams svårt att få fram orden.

– Jag har svårt att tro att det är sant. Det var en tuff match, både mentalt och fysiskt. Det kändes som att vi försökte bevisa något för varandra och jag tycker att vi lyckades med det, säger amerikanskan.

28-årige Williams har vunnit Australien Open fyra tidigare: 2003, 2005, 2007 och 2009.

– Eftersom jag har vunnit vartannat år visste jag att det inte fanns några garantier. Det är en galen känsla, men det hade varit okej att förlora i semifinalen eller finalen för det hade betytt att jag skulle vinna nästa år, säger Williams.

Herrfinalen mellan Roger Federer och Andrew Murray spelas på söndag morgon svensk tid.

/
/
Relaterat
Federer: ”Var beredd på att springa, Murray!”
Roger Federer stod för en imponerande insats i semifinalen mot Jo-Wilfried Tsonga i Australian Open. Schweizaren vann i tre raka set och möter nu Andrew Murray i finalen.- Jag vet vad som krävs för att vinna, säger Federer.
Henin till final efter förnedrande kross
Justine Henin visade upp sin bästa sida i Australian Open mot Jie Zheng i natt. Kinesiskan hade inget att sätta emot och Henin tappade bara ett enda game under hela semifinalen. Nu möter fransyskan Serena Williams i finalen.
Djokovic spelar Båstads sommarturnering?
Novak Djokovic kan bli Swedish Opens stora affischnamn när turneringen drar igång i juli i Båstad. Allt beror på hur det går för världstrean i Wimbledon och Davis Cup.- Vi för en bra dialog med honom, säger Båstads Tournament Director.
Drömfinalen sprack - Nadal bröt i kvarten
Spanjoren Rafael Nadal tvingades ge upp mot Andy Murray på grund av knäproblem.
Senaste nytt

Frölunda vann straffdrama – Edstrom hjälte

Gerhardsson om valet: "Vill inte säga varför"

Zecira Musovic var förstavalet i VM och stod i Nations League-premiären förra veckan. Därför var det en skräll när Jennifer Falk fick chansen i tisdagens bortamatch mot Italien (1–0). Jag vill inte säga varför, säger fotbollsdamernas förbundskapten Peter Gerhardsson om det oväntade valet.

Dackarna mästare igen: "Vi är ett bra lag"

1 timme sedan
Dackarna är återigen Sveriges bästa speedwaylag. Efter ett rafflande avgörande i den andra SM-finalen mot Västervik visste jublet inga gränser. Det är coolt, säger stjärnan Brady Kurtz till Barometern efter 46–44.

Sverige vann måstematchen mot Italien med 1-0

2 timmar sedan
Spelet var inget att skriva hem om. Men en seger är en seger. 1–0 borta mot Italien var precis vad de svenska fotbollsdamerna behövde i Nations League.

Uefa öppnar för ryska ungdomslag

idag 17:26
Ryska fotbollsungdomar ska inte behöva lida för vad landets vuxna ägnar sig åt för galenskaper. Därför öppnar Uefa för att släppa in ryska ungdomslag i europeiska turneringar.

Premier League 2023/24: Vilken tränare får sparken först?

idag 16:51
Premier League 2023/24 är i full gång. Här är de fem fotbollstränare i den engelska högstaligan som riskerar att få sparken om de inte lyckas vända på skutan snart.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.