Anja Pärson floppade i Super-G-genrepet inför OS i Vancouver.
Anja Pärson floppade i Super-G-genrepet inför OS i Vancouver. - Foto: Scanpix

Anja missade porten - efter skräckskadan

Anja Pärson floppade i Super-G-genrepet inför OS i Vancouver.


Super-G-tävlingen i St Moritz skakades av italienskan Nadja Fanchinis krasch. Efter 24 sekunder fastnade hon med skidan i porten, grenslade och föll otäckt. Tevebilderna visade att italienskans skidor inte släppte och hon låg kvar skrikandes av smärta. Hon fördes snabbt till sjukhus med helikopter.

Anja Pärson stod samtidigt kvar uppe i startfålan då hon skulle åka efter Fanchini. Svenskan måste ha störts av kraschen för när det var hennes tur att åka så missade hon porten på exakt samma ställe som Fanchini kraschade. Därmed var hon ute ur tävlingen.

– Som åkare vill man helst inte veta så mycket om vad som har hänt när andra har kraschat, säger Jessica Lindell-Vikarby, som var bisittare i SVT.

Vann gjorde amerikanska dominanten Lindsey Vonn.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare NHL-spelare till Tre Kronor

Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan. Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

idag 14:06
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

idag 13:40
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.