1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Publikfavoriten och energiknippen Jens Karlsson är tillbaka i klubben.
5 av 5
Publikfavoriten och energiknippen Jens Karlsson är tillbaka i klubben. - Foto: Bildbyrån

Guldhjälten återvänder till Frölunda

Publikfavoriten och energiknippen Jens Karlsson är tillbaka i Göteborgsklubben.


Han var med och vann SM med Frölunda både 2003 och 2005. Nu är Jens Karlsson tillbaka i Frölunda igen och avslutar säsongen i klubben. Idag blev allt klart med övergången från Borås.

- Jens har visat ett intresse att ta sig tillbaka till Elitserien. Tack vare det goda samarbetsklimatet med Borås är nu detta möjligt, säger Ulf Dahlén till Frölundas hemsida.

27-åringen har inte spelat i Frölunda sedan 2005 då han lämnade laget för HV71. Därefter har han spelat i tyska Iserlohn, Borås och Ålborg.

Under hösten har han varit Borås klart vassaste spelare med 14 mål och 23 assist på 41 matcher.

- På ett sätt är det tråkigt att lämna ett lag i sticket. Men när chansen dök upp hos Frölunda kände jag att jag måste ta den, säger Jens Karlsson till Sportsday.se.

- Det känns som jag har ett bredare register nu, än när jag var där senast. Samtidigt är jag också äldre och nog lite av en annan människa.

I utbyte kommer Borås nyttja Nicklas Lasu och Henrik Tömmernes i onsdagens match och utöver det kommer man att skicka andra juniorer, som får gå fritt mellan klubbarna, till Borås i någon eller några matcher vid behov.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.