Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer: ”Murray kommer att vinna titlar”

- 01/02/2010, 11:36 -
1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Andy Murray fick inte sitt definitiva genombrott i finalen av Australian Open. Men segraren Roger Federer är övertygad om att skotten kommer att lyckas.

På söndagen vann världsettan Roger Federer Australian Open via 6-3, 6-4, 7-6 mot Andy Murray. Det var hans totalt 16:e grand slam-titel. Därmed hindrade han den 22-årige skotten att ta stor titel, men hans tid kommer.

- Han har en underbar förflyttning, taktiskt spel och har en mycket bra backhand. Han har allt man behöver för att slå de bästa och vinna stora turneringar, säger Federer.

Det var andra gången som Federer besegrade Murray i en grand slam-final. Samma sak hände nämligen i US Open 2008, också då segrade han i tre raka set.

Federer hade dock inte vunnit någon grand slam-titel när han var i Murrays ålder, även om det var nära. Strax innan han fyllde 23 vann han Wimbledon 2003.

- Det är inte lätt att vinna grand slam-turneringar, men jag tycker att han är extremt stark i psyket och jag känner att han har spelet för att klara av det. Frågan är bara när, menar världsettan.