Torontos Mike Komisarek kan missa OS.
Torontos Mike Komisarek kan missa OS. - Foto: Scanpix

Skador stör USA:s OS-uppladdning

Komisarek osäker - Martin helt borta.


USA:s OS-lag ser ut att gå miste om två av sina uttagna backar. Torontos Mike Komisarek får svårt att hinna bli frisk i tid medan New Jerseys Paul Martin är helt borta från turneringen.

Komisarek skulle ha gjort comeback efter sin axelskada den gångna helgen var det tänkt. En läkarundersökning visade att skadan inte hade läkt på ett tillfredsställande sätt. Därför tvingas 27-åringen till ytterligare vila.

USA:s general manager Brian Burke, som tillika är general manager för Toronto, har tidigare sagt att Komisarek måste spela fem NHL-matcher innan OS för att vara aktuell för en plats i laget. Om Komisarek är tillbaka nästa helg kommer han bara att hinna spela två matcher innan OS startar.

- I bakhuvudet kan jag känna av det där timglaset, men min prioritet, min förpliktelse och mitt ansvar ligger först och främst hos Leafs och mitt mål är att göra comeback för dem, säger Komisarek till nhl.com.

New Jersey Devils back Paul Martin har bara spelat nio matcher den här säsongen på grund av ett armbrott. Martin bröt armen när han täckte ett skott från Pittsburgh Penguins forward Bill Guerin i slutet av oktober. Sedan dess har skadan läkt i en väldigt långsam takt. På måndagen tvingades Martin därför ta beslutet att dra sig ur OS-truppen.

Brian Burke har fram till den 15 februari på sig att utse en ersättare för Martin och eventuellt en för Komisarek.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.