Fredag 2 Dec
Stockholm

Skador stör USA:s OS-uppladdning

Torontos Mike Komisarek kan missa OS.
Torontos Mike Komisarek kan missa OS. Foto: Scanpix

Komisarek osäker - Martin helt borta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA:s OS-lag ser ut att gå miste om två av sina uttagna backar. Torontos Mike Komisarek får svårt att hinna bli frisk i tid medan New Jerseys Paul Martin är helt borta från turneringen.

Komisarek skulle ha gjort comeback efter sin axelskada den gångna helgen var det tänkt. En läkarundersökning visade att skadan inte hade läkt på ett tillfredsställande sätt. Därför tvingas 27-åringen till ytterligare vila.

USA:s general manager Brian Burke, som tillika är general manager för Toronto, har tidigare sagt att Komisarek måste spela fem NHL-matcher innan OS för att vara aktuell för en plats i laget. Om Komisarek är tillbaka nästa helg kommer han bara att hinna spela två matcher innan OS startar.

- I bakhuvudet kan jag känna av det där timglaset, men min prioritet, min förpliktelse och mitt ansvar ligger först och främst hos Leafs och mitt mål är att göra comeback för dem, säger Komisarek till nhl.com.

New Jersey Devils back Paul Martin har bara spelat nio matcher den här säsongen på grund av ett armbrott. Martin bröt armen när han täckte ett skott från Pittsburgh Penguins forward Bill Guerin i slutet av oktober. Sedan dess har skadan läkt i en väldigt långsam takt. På måndagen tvingades Martin därför ta beslutet att dra sig ur OS-truppen.

Brian Burke har fram till den 15 februari på sig att utse en ersättare för Martin och eventuellt en för Komisarek.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.