Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Valero vill möta de bästa

1 av 2

Tom Casino/Scanpix

2 av 2

Eduardo Verdugo/Scanpix

Sport | 08/02/2010 18:49

Boxaren från Venezuela kan byta viktklass efter senaste knockouten.

I helgen vann lättviktaren Edwin Valero ännu en match genom knockout. Han är hittills obesegrad efter 27 matcher och alla gånger har han avslutat med just knockout.

Valero innehar bältet i WBC och mötte i helgen Antonio DeMarco i Mexiko, matchen tog slut inför den tionde ronden då utmanaren kastade in handduken.

Ännu är inte Valero särskilt känd utanför Latinamerika, men det kan det bli ändring på. Promotorn Bob Arum säger till Boxingscene att ett bytte av viktklass kan bli aktuellt då han hade stora problem att klara vikten mot DeMarco.

- Planen är att gå upp till 140 pounds, han har problem att klara lättvikt. Han får gå upp och möta någon duktig kille i lätt weltervikt, som Timothy Bradley, säger Arum.

Bradley är för närvarande mästare i WBO och precis som Valero obesegrad. En match mot honom vore ett riktigt test för Valero i dennes första match i en ny viktklass. På sikt verkar Valero dock satsa på ett mycket större namn om man ska tro Arum.

- Han vill möta Manny Pacquiao och det är därför han kom till oss. Men ska han möta Manny måste han leverera i lätt weltervikt först.

En framtida supermatch mellan Valero och Pacquiao skulle kunna dra storpublik om Valeros namn blir mer välkänt.

Innan dess måste han börja gå matcher i USA, något han inte kunnat göra tidigare på grund av en skallskada han ådrog sig i en motorcykelolycka. Men med nya regler i Nevada ska han nu kunna få licens där enligt Arum.