1 av 2
- Foto: Tom Casino/Scanpix
2 av 2
- Foto: Eduardo Verdugo/Scanpix

Valero vill möta de bästa

Boxaren från Venezuela kan byta viktklass efter senaste knockouten.


I helgen vann lättviktaren Edwin Valero ännu en match genom knockout. Han är hittills obesegrad efter 27 matcher och alla gånger har han avslutat med just knockout.

Valero innehar bältet i WBC och mötte i helgen Antonio DeMarco i Mexiko, matchen tog slut inför den tionde ronden då utmanaren kastade in handduken.

Ännu är inte Valero särskilt känd utanför Latinamerika, men det kan det bli ändring på. Promotorn Bob Arum säger till Boxingscene att ett bytte av viktklass kan bli aktuellt då han hade stora problem att klara vikten mot DeMarco.

- Planen är att gå upp till 140 pounds, han har problem att klara lättvikt. Han får gå upp och möta någon duktig kille i lätt weltervikt, som Timothy Bradley, säger Arum.

Bradley är för närvarande mästare i WBO och precis som Valero obesegrad. En match mot honom vore ett riktigt test för Valero i dennes första match i en ny viktklass. På sikt verkar Valero dock satsa på ett mycket större namn om man ska tro Arum.

- Han vill möta Manny Pacquiao och det är därför han kom till oss. Men ska han möta Manny måste han leverera i lätt weltervikt först.

En framtida supermatch mellan Valero och Pacquiao skulle kunna dra storpublik om Valeros namn blir mer välkänt.

Innan dess måste han börja gå matcher i USA, något han inte kunnat göra tidigare på grund av en skallskada han ådrog sig i en motorcykelolycka. Men med nya regler i Nevada ska han nu kunna få licens där enligt Arum.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.