Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rogge ställer krav på den ryske presidenten

Jacques Rogge.

Jacques Rogge.

Scanpix

Sport | 09/02/2010 11:52

– Jag har varit mycket tydlig, vi har verkligen oroats över antalet positiva fall, säger IOK:s ordförande Jacques Rogge.

Trots alla försök att stoppa dopningen i Ryssland åker fortfarande ryska storstjärnor fast i kontroller. Med fyra år kvar till vinter-OS i ryska Sotji har IOK:s ordförande Jacques Rogge fått nog. Under ett möte med den ryske presidenten Dmitrij Medveded har han ställt krav på att regeringen ska sätta stopp för dopningskulturen i landet.

– Vi inom IOK har visat vår oro genom att prata med den ryske presidenten. Nu är det upp till de ryska idrottsförbunden att agera, sa Rogge vid en presskonferens i Vancouver i måndags.

– Jag har varit mycket tydlig, vi har verkligen oroats över antalet positiva fall. Vi förväntar oss att de samarbetar, sade Rogge.

Det senaste året har varit väldigt oroväckande för Rogge. Ryska längdåkarna Aljona Sidko, Natalia Matvejeva, Julia Tjepalova och Nina Rysina har åkt dit, samtidigt som skidskyttarna Albina Achatova, Jekaterina Jurjeva and Dmitrij Jarosjenko stängts av i två år för epodopning.