Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Diego Gonzalez möter veteran i Japan

Sport | 10/02/2010 16:24

Svensken ställs mot den välmeriterade Akihiro Gono den 7 mars i Tokyo.

Diego Gonzalez meddelar via sin blogg att han ska möta veteranen Akihiro Gono den 7 mars.

Matchen går i Sengoku Raiden Championship i Tokyo och enligt uppgifter ska han ha skrivit på ett kontrakt för två matcher med organisationen.

Gonzalez har vunnit åtta raka macher, senast i oktober mot en duktig japan i Superior Challenge. Senast han förlorade en match var 2006 mot Dan Hardy, en kille som snart går titelmatch i UFC.

Under åren har den 25 år gamle Diego blivit en av Sveriges mest meriterade fighters med matcher runt om i världen. Han tävlar för Hilti NHB och har ett record på 13-3, mot Gono går han karriärens största match.

Den 35 år gamle Gono är minst sagt en veteran i sporten och debuterade redan 1994. Han har gått matcher i bland annat Pride och UFC där han mött många av världens bästa, senast slog han Hayato Sakurai på nyårsafton.

Gono har precis vänt en svit på tre förluster genom två imponerande segrar, veteranen verkar alltså ha en del kvar att ge.

Huvudmatchen för SRC 12 blir en titelmatch mellan Jorge Santiago och Mamed Khalidov.