Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundqvist till OS i toppform

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 15/02/2010 03:23

Henrik Lundqvists form har varit svajig på sistonde, men i går kväll kom styrkebeskedet inför OS. Tre Kronors förstemålvakt storspelade i New York Rangers segermatch.

Henrik Lundqvist har under januari och februari inte visat upp sin bästa sida i hockeyrinken. Men lagom till Vinter-OS har han prickat in toppformen. I den sista NHL-matchen inför turneringen storspelade 27-åringen för sitt New York Rangers.

Motståndaren Tampa Bay Lightnings hade inte mycket att säga till om. Rangers gjorde hela fem mål framåt och Lundqvist fick endast släppa förbi sig två puckar.

- Man får inte så många chanser att spela OS. I NHL kommer det alltid nya chanser, nya matcher. I OS måste man vänta fyra år om man vill revanschera sig. Det är inte bara att åka dit och ha roligt, jag vet vad jag måste göra, säger svensken enligt TT.

Frågan är bara om världsmålvakten kan hålla i formen i två veckor.

- Det är mycket känslor i ett OS. Man går i två veckor och är lite orolig hela tiden och njuter inte direkt. Men när man kommer fram och får vinna är det som att proppen går ur. Två veckor av adrenalin som släpper är en känsla man inte kan få nog av.