Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tuffare bana – det gillar Kalla

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 09:39

I dag gör Charlotte Kalla OS-debut. Banan där man kör 10 kilometer fritt är en annan än man först trott. ”Det är bra för mig”, säger det svenska medaljhoppet.

Redan förra våren testade skidlandslaget OS-banorna, och man har även kört på en simulerad variant i Vintersportcentrum i Östersund. Men när nu damernas 10 kilometer fritt ska avgöras är fristilsbanan istället lagd på en annan bana.

- Vi vart lite tagna på sängen. När vi kommer hit och ser kartskissen, så är det den klassiska femkilometern de åker på, säger den svenske damkaptenen Magnus Ingesson till TT.

- Det är bra. Det är tyngre, den är jobbigare, den banan är riktigt fin, tillägger han.

En annan som är positiv är det stora medaljhoppet Charlotte Kalla. Hon gillar utmaningen:

- En riktigt bra bana. Tuffa stigningar, där jag kan köra på tvåans växel som jag tycker om. Och långa stigningar där jag får sega på treans växel (stakning på varje frånskjut) som jag har utvecklat en del i år. Det är bra för mig, jag behöver inte tänka så mycket på vad jag ska göra.

Spurten blir ovanligt lång och det blir stakning som gäller.

- Jag har försökt lägga in fartpass för att orka ligga på hela vägen, säger Kalla till TT inför damernas öppningsdistans.