Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Foppa: ”Lite nervösare denna gång”

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Sport | 15/02/2010 11:13

Modos Peter Forsberg deltagande i OS sågas av självaste Jaromir Jagr. Och svensken medger att han är lite nervös men tillägger: ”Vi har ingen press på oss eftersom Kanada och Ryssland är så stora favoriter”.

Peter Forsberg gör sitt fjärde olympiska spel. En som inte riktigt förstår varför den svenske superstjärnan är med är Tjeckiens Jaromir Jagr.

Dagens Nyheter pratade med Peter Forsberg efter den första träningen med Tre Kronor. På grund av försenade flyg var det bara ”Foppa” samt målvakterna Stefan Liv och Jonas Gustavsson, backarna Douglas Murray, Magnus Johansson och Henrik Tallinder samt anfallarna Mattias Weinhandl, Nicklas Bäckström och Loui Eriksson som var på plats.

- Det har varit lite som semester här. Det har varit skönt. Tidigare när jag spelat OS har man kastats rakt in i hetluften direkt, säger han leende till DN.

Givetvis fick ”Foppa” frågan om Jagrs uttalande, där han i tjeckisk press förklarat att när svensken "spelade i Sverige, så spelade han två matcher och var skadad i tre. Och man kan inte spela på hög nivå om man inte tränar."

- Jag vet inte om han menar mig, säger ”Foppa” om Jagr.

När DN:s reporter förklarar att det är just ”Foppa” som han talar om tilägger svensken:

- Ja, vad ska jag säga: det hela beror väl på vilken typ av skada man har. Det är klart att det är tufft att spela om man inte är frisk. Men det är jag.

På onsdag ställs Tre Kronor mot Tyskland och ”Foppa” är spelsugen, med medger också att det känns lite annorlunda denna gång.

– Jag är lite mer nervös den här gången än tidigare i OS. Men ändå är det lite lugnare den här gången; vi har ingen press på oss eftersom Kanada och Ryssland är så stora favoriter.