Chris Pronger efterlyser glädje.
Chris Pronger efterlyser glädje. - Foto: SCANPIX/AP

"Vi måste gå ut och ha kul"

Pronger efterlyser kanadensisk spelglädje


I OS 2006 floppade Kanada. Guldfavoriten slogs ut redan i kvartsfinalen av Ryssland och blev bara sjua i turneringen. En av spelarna som var med om Turin-debaclet var backen Chris Pronger. Han vet vad Kanada måste göra annorlunda i Vancouver för att lyckas bättre än i Turin.

- Till syvende och sist måste vi gå ut, utöva sporten och ha lite roligt. Det var en av de främsta sakerna vi saknade 2006: att njuta av spelet, att ha kul, att vara del av den olympiska upplevelsen och ha skoj medan vi utövar sporten vi älskar, säger Pronger till Sun Media.

Veteranbacken, till vardags i Philadelphia Flyers, tror att årets kanadensiska OS-upplaga har en fördel gentemot laget för fyra år sedan. Detta tack vare OS-lägret i augusti där coachen Mike Babcock förberedde gruppen på vad som väntade.

- Det finns ingen anledning att gissa eller ifrågasätta vad det är vi gör. Coach Babcock har varit ganska rättfram med hur han vill att vi ska spela. Ansvaret ligger på oss att gå ut och spela på det sättet - vilken roll du än har blivit tillbedd att spela, vare sig det handlar om att döda utvisningar, vara en checkande center eller defensiv back.

Kanada inleder OS med att möta Norge natten mot onsdag.

 

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?