Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi måste gå ut och ha kul"

- 15/02/2010, 23:12 -
Chris Pronger efterlyser glädje.

Chris Pronger efterlyser glädje.

SCANPIX/AP

Pronger efterlyser kanadensisk spelglädje

I OS 2006 floppade Kanada. Guldfavoriten slogs ut redan i kvartsfinalen av Ryssland och blev bara sjua i turneringen. En av spelarna som var med om Turin-debaclet var backen Chris Pronger. Han vet vad Kanada måste göra annorlunda i Vancouver för att lyckas bättre än i Turin.

- Till syvende och sist måste vi gå ut, utöva sporten och ha lite roligt. Det var en av de främsta sakerna vi saknade 2006: att njuta av spelet, att ha kul, att vara del av den olympiska upplevelsen och ha skoj medan vi utövar sporten vi älskar, säger Pronger till Sun Media.

Veteranbacken, till vardags i Philadelphia Flyers, tror att årets kanadensiska OS-upplaga har en fördel gentemot laget för fyra år sedan. Detta tack vare OS-lägret i augusti där coachen Mike Babcock förberedde gruppen på vad som väntade.

- Det finns ingen anledning att gissa eller ifrågasätta vad det är vi gör. Coach Babcock har varit ganska rättfram med hur han vill att vi ska spela. Ansvaret ligger på oss att gå ut och spela på det sättet - vilken roll du än har blivit tillbedd att spela, vare sig det handlar om att döda utvisningar, vara en checkande center eller defensiv back.

Kanada inleder OS med att möta Norge natten mot onsdag.

 

Hockeysverige.se