Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Var kaxig inför OS - nu sågas Northug i hemlandet Norge

1 av 4

Bildbyrån

2 av 4

Bildbyrån

3 av 4

Bildbyrån

4 av 4

Sport | 16/02/2010 00:54

Petter Northug satsade kaxigt på medalj i alla distanser under OS, men redan under inledande 15 kilometer fristil dog drömmen. Nu totalsågas han av de norska tidningarna.

Den norske guldaspiranten Petter Northug gick ut kaxigt inför Vinter-OS och deklarerade att han tänkte satsa på medalj i alla distanser i längdskidåkningen.

Hur det gick? Northug slutade på 41:e plats under herrarnas inledande 15 kilometer fristil. Nu totalsågas Norges största guldhopp i hemlandet.

"Petter Northug tog definitivt inte nederlaget med fattning", skriver Aftenposten och syftar på att norrmannen inte gav intervjuer direkt efter loppet.

"Han hängde med i 2,3 kilometer. Sedan knäcktes han. Totalt", fortsätter tidningen som sågar Northug.

Även det norska folket beklagar sig över 24-åringens insats. En läsare av tidningen VG skriver:

"Det är tur att Norge har psykologer med på OS."

Men enligt huvudpersonen själv gör insatsen honom bara mer revanschsugen.

- Ni kan lita på att jag är förbannad över min insats och att jag är extra revanschsugen, säger Northug efter fiaskot.

Får kritik av tränaren

Det är inte bara folket och tidningarna som är allt annat än nöjda. Inte ens tränaren Morten Aa Djupvik kunde dölja sin besvikelse.

- Just nu är jag bara fruktansvärt besviken. Detta var inte den start vi ville ha i mästerskapet, erkänner Djupvik.

Stor uppmärksamhet i norsk media får också svenskarnas skadeglädje över Norges nederlag i längdtävlingen, och de skriver dessutom mycket om det norska längdlandslaget som helhet.

Det var nämligen den sämsta norska längdinsatsen i OS-historien. Bäste norske åkare blev Tord Asle Gjerdalen som gled i mål tre placeringar bakom siste svensk, Anders Södergren.