Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Verdasco vände mot Roddick

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 16/02/2010 03:26

Fernando Verdasco vände och vann mot världssjuan Andy Roddick i finalen i San José. Det var spanjorens fjärde ATP-titel.

Fernando Verdasco bröt i dag en lång rad av förluster mot topp tio spelare på ATP-rankingen när han besegrade världssjuan Andy Roddick i en jämn tresettare.

Roddick dominerade början av finalen i San José och tog hem första set med klara 6-3. Ett jämnt andraset utspelade sig sedan men till slut kunde spanjoren utjämna till 1-1 i set.

I det tredje och avgörande settet fortsatte spelarna att följas åt. Men vid ställningen 4-4 lyckades Verdasco ta vara på en breakboll och kunde därefter avgöra matchen på sin första matchboll med sitt 15:e servess för dagen.

Setsiffrorna skrevs till 3-6, 6-4, 6-4 och det var 26-åringens fjärde ATP-titel i karriären.

- Jag är så lycklig att jag lyckades vinna över honom (Roddick) här, speciellt efter de senaste gångerna han slagit mig, säger Verdasco enligt ATP.

Roddick var, förståeligt, besviken efter att matchen glidit honom ur händerna.

- Att ha kommit hit och spelat några matcher på det hårda underlaget, är antagligen det enda positiva jag kan ta med mig från turneringen, förklarar Roddick.