Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Winberg sänkte Slovakien med fyra mål

1 av 7

Bildbyrån

2 av 7

Bildbyrån

3 av 7

Bildbyrån

4 av 7

Bildbyrån

5 av 7

Bildbyrån

6 av 7

Bildbyrån

7 av 7

Bildbyrån

Sport | 16/02/2010 06:23

Pernilla Winberg stod för fyra mål i nattens vinst över Slovakien. Matchen slutade 6-2 till damkronorna som nu är klara för semifinal.

I den andra gruppspelsmatchen i OS för damkronorna stod Slovakien för motståndet och de hängde med förvånansvärt bra i den första perioden. 3-2 var resultatet till Sverige och Pernilla Winberg hade redan skrivit in sig i målprotokollet två gånger om.

Winberg fullbordrade sitt hattrick i andra perioden och såg till att Sverige kunde få lite andrum. Spelet var stundtals knackigt för svenskorna som trots det kunde gå till pausvila med 4-2 i bagaget.

Under de 20 sista minuterna spelade Sverige stabilt och Elin Holmlöv gjorde viktiga 5-2 i inledningen av perioden. Winberg ökade sedan på målskörden ytterligare genom sin fjärde fullträff för kvällen. Matchen slutade 6-2 och damkronorna är nu klara för semifinal.