3 av 5
4 av 5
5 av 5

Kanada slaktade damkronorna

De svenska damkronorna blev fullständigt förnedrade av Kanada. Hemmanationen inledde slakten redan i första perioden och matchen slutade hela 13-1.

Damkronorna hade ingenting att sätta emot storspelande Kanada i natt. Ofattbara 5-0 stod det för kanadensiskorna efter 20 spelade minuter, som la in en ännu högre växel i nästa period.

Meghan Agosta fullbordrade sitt hattrick redan 28 minuter in på matchen och efter sju mål från Kanadas sida i den andra perioden var slakten ett faktum. 12-0 stod det inför den sista perioden och svenskorna såg inte speciellt sugna ut på att spela klart matchen.

Med tolv mål i bagaget efter två spelade perioder slog storfavoriten av på takten. Kanada satte dock 13-0, men med åtta minuter kvar att spela fick Sverige äntligen utdelning.

Katarina Timglas skymde den kanadensiska målvakten och stötte på returen påpassligt in Sveriges första och enda mål för kvällen. Matchen slutade förkrossande 13-1 och Kanada visade vilket damlandslag som är stormakten inom ishockeyvärlden.

Noterbart är också att det är den näst största förlusten damkronorna åkt på mot Kanada i mästerskapssammanhang. Den värsta är förlusten med 13-0 i VM 2001.