1 av 3
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3

Finland bäst i snarkmatch

Finskt mål, zzzzz, nytt finskt mål, mer zzzzzz. Ungefär så såg det ut då Finland tog sig an Vitryssland i sin OS-premiär. Vitryssarna försökte spela så lite hockey som möjligt - men åtminstone en finsk spelare hade roligt. - Kul att få spela hemma i sin landslagströja, säger Vancouver-backen Sami Salo.


Ingen trodde väl på förhand att mötet mellan Finland och Vitryssland skulle skriva någon hockeyhistoria - även det var svårt att förutse att matchen skulle nå den snarknivå den faktiskt gjorde.

Vitryssland hade visserligen 2-1 en bit in i den andra perioden, efter att lagets namnkunnigaste forward, Sigge Kostitsyn, tryckt in en reducering i vad som då bara var vitryssarnas tredje skott på mål. Men matchen fick aldrig någon intensitet för det och Finland kunde gå ifrån och vinna med 5-1 till slut, utan att förta sig. Och Vitryssland, ja, de uträttade egentligen noll och intet offensivt. Det var inte heller något man ens verkade ha ambition till.

- Jooomen det var en ganska lätt match för mig, säger finske målvakten Miikka Kiprusoff till SVT på svenska, innan han kom på att han kunde engelska också.

Salo vill ha repris

Kirpusoff verkade inte särskilt upprymd över den förväntade segern, men hittade några glädjeämnen i alla fall. Som att nyblivne lagkamraten i Calgary Niklas Hagman blev tvåmålsskytt.

- Ja, det var riktigt kul för honom. Kul också att Iginla fick sätta tre igår, vi snackade en del innan turneringen om hur viktigt det här är för Kanada.

Viktigt var det säkert också för backveteranen Sami Salo att göra ett bra intryck inför sin vanliga hemmapublik i GM Place - om än i en annan tröja än normalt den här gången.

- Det är jättekul att få spela på sin normala hemmaplan i landslagströjan. Jag tycker väl vi gör en ok match idag, även om vi tappade något i den andra perioden.

- Nu får vi ser det går vidare i turneringen. Det finns många bra lag, men jag skulle inte ha något emot en repris på finalen i Turin, ler Salo avslutningsvis.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!