Jagr i tokform i hatmötet

Jaromir Jagr öppnade OS med att visa klassen direkt och visa att han fortfarande kan. Med ett mål och en assist i slutminuterna av andra perioden sänkte han Slovakien i hatmötet på torsdagsmorgonen.- Det var precis den matchen vi hade räknat med, mycket chanser fram och tillbaka, säger Jaromir Jagr.

OS första match mellan två bra lag. Tjeckien mot Slovakien.

Det märktes att det var den första klassmatchen redan från första nedsläpp. Båda lagen körde på i högt tempo och bjöd härligt offensivt spel - och tillhörande bra målvaktsspel.

Det var just spelet från Tomas Vokoun och Jaroslav Halak som höll nere siffrorna när Tjeckien vann med "bara" 3-1 där inte minst den förstnämnde spelade strålande.

Matchen avgjordes i slutskedet av andra perioden vid ställningen 1-1. Då hade Marian Hossa ett stenhårt slagskott i stolpen med två minuter kvar och i den efterföljande spelvändningen spelade Roman Cervenka fri Jaromir Jagr som inte gjorde något misstag.

När tjeckerna sedan fick avsluta perioden i numerärt överläge var Jagr framme igen. Den här gången som framspelare när han snappade upp en retur från ett skott från Marek Zidlicky och slet fram pucken till Tomas Plekanec som vräkte sig fram och satte det som visade sig bli matchens sista mål.

"Det är alltid tufft att möta Slovakien"

Då återstod bara två sekunder av perioden. Mer psykologiskt viktigt än så blir det inte.

- Vi gjorde en bra match fram till 1-1, sen gjorde dom 2-1 och sen hamnade vi i utvisningsproblem. Vi har inte råd att hamna i utvisningsproblem. Motståndarna har för bra powerplay och det dödar oss, säger Marian Hossa till SVT.

I tredje perioden mattades det kanonspel som visats upp i de två första perioderna va en del när Tjeckien bevakade sin ledning och Slovakien inte orkade göra en alltför hård anstormning.

- Det var tufft. Det är alltid tufft att möta Slovakien. Det var precis den matchen vi hade räknat med, mycket chanser fram och tillbaka. Men vår målvakt var riktigt bra och räddar matchen åt oss, säger Jaromir Jagr.

Slovakien kom till spel med Marian Gaborik, trots tidigare rapporter om att han inte skulle kunna medverka i de två första matcherna.

Det var också han som snärtade upp slovakernas 1-1-kvittering i andra perioden rakt upp i Vokouns vänstra kryss.

Hockeysverige.se

/
/
/
/

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"