1 av 4
- Foto: Michael Probst/AP
2 av 4
- Foto: Eckehard Schulz/AP
3 av 4
- Foto: Joel Ryan/AP
4 av 4
- Foto: Miguel Villagran/AP

2010 blir Vitalij Klitjkos sista år som boxare

Ukrainaren har deklarerat att 2010 kommer att bli hans sista år som proffesionell boxare. Vidare verkar det som om matchen mot Nikolaj Valujev nu helt säkert inte kommer att bli av.


Kiev. Bröderna Klitjko håller tre av fyra världsmästarbälten i tungvikt. Vitalij Klitjko är världsmästare i WBC - organisationen och hans bror Wladimir Klitjko innehar IBF- och WBO-bältena. De har tidigare sagt att de aldrig kommer möta varandra.

Alltså återstår ett bälte för bröderna. WBA-mästare är britten David Haye efter att ha besegrat just Klitjkos tidigare påtänkta motståndare Nikolaj Valujev. Innan Klitjko lägger handskarna på hyllan för att fortsätta sin politiska karriär på heltid så hägrar förmodligen en match om WBA-titeln.

Valujev och Klitjko kommer troligtvis inte att mötas, då förhandlingarna om den eventuella matchen nu verkar ha havererat.

Istället ser det ut att bli segraren i matchen mellan Haye och amerikanen John Ruiz, planerad till den tredje april, som kommer att få försvara sitt bälte mot Klitjko.

Vid seger i den matchen skulle bröderna Klitjko hålla alla de stora organisationernas tungviktsbälten. Det faktum att det förmodligen blir Klitjkos sista framträdande lär ju inte direkt minska förutsättningarna för att en sån match ska bli av.

Vitalij som i dag är 38 år gammal förklarar för KyivPost att han är trött på att ha världen som arbetsplats. Han vill satsa heltid på sitt jobb som politiker i Kievs kommun.

- Jag har bara ett bälte kvar att vinna. Sen tänker jag hänga upp handskarna och sluta åka runt till olika städer för att slå någon i ansiktet, säger Klitjko till KyivPost.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.