- Foto: Bildbyrån

Anja långt ifrån pallen

Hon siktade på guld. Men Anja Pärson kom inte ens med på topp tio-listan.– Just nu suger det. Riktigt mycket, säger hon.


Efter ett bragdlopp tog Anja Pärson brons i kombinationen. I kvällens super G-tävling siktade hon ännu högre.

Enligt egen utsago var det guld som gällde – men tyvärr var hon inte ens nära att infria sitt mål.

Efter första mellantiden var hon visserligen åtta hundradelar före den slutgiltiga vinnaren, österrikiskan Andrea Fischbacher.

Sedan tapade hon dock. I mål kom hon 1:21:98, 1:84 efter Fischbacher som tidigare stått för ett riktigt skrällåk. Till slut blev Anja elva.

– Jag fick inget grepp på vänsterfoten så då var det svårt att åka. Det var inte smärtan men foten var bortdomnad så fick ingen kontakt med skidorna. Det bara for, säger en besviken Anja till SVT.

– Det kändes bra i morse. Allting kändes kanon. Första svängen tog jag bra. Men sedan hade jag ingen kontakt mellan fot och skida, säger hon och konstaterar:

– Just nu suger det. Riktigt mycket.

Pernilla Wiberg analyserar åket:

– Man såg på första hoppet. Hon fick en liten sladd. Hon flög lite långt och så ser man att hon inte litar på grejerna. Kan bero på kraschen i störtloppet, säger hon.

– Hon höll för mycket linje och vågade inte släppa iväg. Det är inte den perfekta linjen som är snabbast. Det visar sig i dag.

Jessica Lindell-Vikarby, som hade startnummer åtta, slutade på 21:a plats. Tiden 1:24:83 var hon såklart missnöjd över.

– Man får bara en chans och den missade jag. Riktigt surt. Jag har längtat efter den här tävlingen länge, säger Lindell-Vikarby till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!