Det var en märkbart bitter och besviken norrman som bröt tysnaden.
1 av 3
Det var en märkbart bitter och besviken norrman som bröt tysnaden. - Foto: SCANPIX/AP
Northug verkar vara arg på Marcus Hellner.
2 av 3
Northug verkar vara arg på Marcus Hellner. - Foto: SCANPIX/AP
Petter Northug talar ut.
3 av 3
Petter Northug talar ut. - Foto: SCANPIX/AP

Bitter Northug bryter tystnaden

Medan svenskarna gottade sig i medaljer blev det inget annat än ett praktfiasko för Norges Petter Northug. Nu talar den bittre normannen ut om loppet.


Petter Northug var klart besviken efter gårdagens svenska medaljsuccé. Norrmannen, som är världsmästare på distansen, hamnade på en elfteplats och lämnade stadion direkt utan att prata med pressen efter fiaskot.

I dag talade han ut om sitt agerande och det var en märkbart bitter Northug som bröt tystnaden.

- Det var ett lopp som jag haft fokus på länge, och då blir besvikelsen stor, sa Northug enligt VG, och som direkt efteråt fick frågan om han borde ställt upp.

- Det är säkert mycket jag borde gjort annorlunda, svarade han.

Normannen hävdar att den blivande guldmedaljören Marcus Hellner bröt hans stav och att det var det som förstörde för honom.

- Själva loppet gick väldigt bra för mig. Jag var där jag skulle och hade en bra position i sista backen. Då jag bröt staven gick det så fort med de tre jag gick tillsammans med. Det blev en lucka då jag var tvungen att bryta stav, och det kostade för mycket att täppa till den.

På morgondagens teamstprint möts Northug och Hellner varandra igen. Då passar norrmannen på att skicka en hälsning till svensken. Vad hade hänt om de hade kommit upp på upploppet tillsammans?

- Det har ni sett förut, svarar Northug.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!