1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
- Foto: Bildbyrån
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Trodde OS var över - nu får Peterson en ny chans

OS skulle egentligen ha varit över för sprintern Teodor Peterson. Men nu får 21-åringen en ny chans då Emil Jönsson tvingas stå över sprintstafetten.


Teodor Peterson stod för en fin insats i den individuella sprinttävlingen, men fick trots det ge sig i ett alldeles för tufft semifinalheat. Tanken var från början att Peterson bara skulle köra sprinten i OS. Emil Jönsson skulle ta hand om sprintstafetten tillsammans med Marcus Hellner.

Men Jönsson drabbades nyligen av öroninflammation och tvingas dessvärre att stå över måndagens tävling. I morse fick Peterson beskedet att det blir han som får agera ersättare åt Jönsson.

- Jag lider med Emil, jag hade verkligen unnat honom att lyckas. För egen del är det naturligtvis roligt att få åka, säger Peterson till TT.

Den 21-årige talangen vill ta vara på förtroendet och han räds heller inte för en eventuell spurt.

- Jag är laddad. Och att det är fristil är bara, där har jag lite mer att komma med.

- Det är en lång väg till en spurt om medaljer, men jag är inte alls orolig för en spurt.

Guldläge för damerna

Att en olycka sällan kommer ensam är en klassisk klyscha, men vad gäller sprintstafetten är det faktiskt tvärtom. Chansen till guld för Sveriges herrar minskade en del på pappret, men på damsidan har guldläget bara växt för de svenskorna.

Den dubbla OS-mästarinnan Marit Björgen väljer nämligen att stå över damernas sprintstafett för att fokusera på stafetten och femmilen. Avhoppet gör Charlotte Kalla och Anna Haag till stora favoriter.

Trots att båda tjejerna lyckats med den fantastiska bedriften att ta guld respektive silver, är de sugna på mer.

- Charlotte och jag är dåliga förlorare båda två. Och jag känner att det är inte över här än, det finns krut kvar, säger Haag till TT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!