- Foto: Scanpix

Selänne: "Jag är oroad"

Efter 0-3-förlusten mot Sverige var det en mycket bedrövad Teemu Selänne som sågade den finska insatsen.- Vi stod och tittade på svenskarna, säger han till Ilta-Sanomat.


Med ett glödande powerplay och ett stort självförtroende klev Finland in i gruppspelsmötet mot Sverige som lite av favoriter. På isen var verkligheten en annan. Bortsett från matchens inledande minuter hade de blåvita lejonen ytterst svårt att skapa något av värde. Attackerna var tama och lagets tidigare så heta powerplay kyldes ned av tålmodiga svenskar.

Den svenska 3-0-segern var i underkant. Hade det inte varit för en storspelande Miikka Kiprusoff mellan stolparna hade resultatet kunnat rinna i väg.

En av de finska spelarna som var mest besvikna efter matchen var veteranen Teemu Selänne. 39-åringen, som tidigare i turneringen blev OS-historiens poängrikaste spelare, var liksom merparten av de finländska spelarna blek och var inte sen att såga lagets och sin egen insats efter matchen.

- Det finns inget utrymme för bortförklaringar eller ursäkter. Jag är väldigt besviken. De var mycket bättre och vi gjorde ingenting lika bra som dem, säger Selänne till Ilta-Sanomat.

- Jag är oroad över hur jag spelade i dag. Vi stod bara och tittade på svenskarna. Ingen gjorde någonting. De kontrollerade mittzonen helt och hållet. Vi lyckades inte skapa någonting på egen hand.

Teemu Selänne anser att Finland måste ta sig ordentligt i kragen om de ska överleva kvartsfinalspelet. Matcherna mot Vitryssland och Tyskland har inte varit någon egentlig värdemätare på var de står.

- Vi saknar fortfarande klarhet i hur vi ska spela. De två första matcherna gav oss inga svar på hur bra vi klarar oss mot bättre motstånd. Nu behöver vi titta på lite video och fundera över hur vi ska förändra systemet.

- Det en positiva med det här är att det bara finns en väg att gå efter det här. Uppåt.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

idag 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

idag 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.