Ryan Miller har varit strålande.
1 av 2
Ryan Miller har varit strålande. - Foto: SCANPIX/AP
Brian Burke vill se mer från sitt USA.
2 av 2
Brian Burke vill se mer från sitt USA. - Foto: SCANPIX/AP

Brian Burke: "Jag är inte nöjd med vårt spel"

Seger mot Kanada och förstaseeden i slutspelet. Trots det är USA:s general manager Brian Burke missnöjd. "Om vi spelar så här får vi svårt att vinna någon medalj, var hans överraskande kommentar under gårdagen."


Brian Burke har gjort sig känd som en rättfram och ärlig general manager. Diplomatiska uttalanden finns sällan på hans agenda. Är han missnöjd med något så adresserar han det missnöjet. Efter USA:s 5-3-seger över Kanada var det precis vad han gjorde.

I stället för att glädjas över segern valde han påpeka att det fortfarande finns mängder med saker i det amerikanska spelet som måste bli bättre om "miraklet" i Lake Placid för 30 år sedan ska återupprepas.

- Ni kommer antagligen att bli chockade av det här, men jag är inte nöjd med hur vi har spelat så här långt. Om vi fortsätter att spela så här får vi svårt att vinna någon medalj, sade Burke på en presskonferens under gårdagskvällen.

- Vi måste spela mycket bättre och vi behöver ha alla spelare ombord. Just nu är det ungefär tio spelare som bär oss.

"Förtjänade inte att vinna"

Den som kanske har burit den allra tyngsta bördan är målvakten Ryan Miller. 29-åringen var strålande mot Kanada och stoppade 42 skott i 5-3-segern.

- Bortsett från målvaktsspelet förtjänade vi inte att vinna (mot Kanada). Men det var därför vi plockade in Ryan Miller. Vi kommer inte att be om ursäkt för laget, det är därför de här spelarna är här. Och det är därför han är här, för att göra räddningar som dem mot Kanada och det är därför vi har lyckats vinna våra matcher, säger Burke.

Brian Burkes hårda orda kan ses som en varning till de egna spelarna inför fortsättningen. USA har ett ungt lag och general managern vill se till att spelarna inte lättar från marken efter att ha lyckats besegra förhandsfavoriten Kanada.

- Kanada spelade inte sin bästa match mot oss och Sverige gjorde inte sin bästa match mot Finland. Alla kommer att höja sig nu och vi måste också göra det. Annars kommer allt gå om intet, säger Burke.

- De delar inte ut några medaljer för att man slutar etta i gruppspelet.

 

Hockeysverige.se

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.